CBD ka pak ndikim në drejtimin e automjetit edhe në doza të larta

Kanabidioli (CBD) nuk mund të dëmtojë aftësitë njohëse të njerëzve ose aftësitë e drejtimit kur merret në doza që përdoren zakonisht për qëllime mjekësore, sugjeron një studim i vogël australian.

Për studimin, shkencëtarët kërkuan 17 të rritur të shëndetshëm që të plotësonin një seri prej katër vlerësimesh dhe testesh njohëse pasi kishin marrë një placebo ose vaj CBD në doza prej 15, 150 ose 1,500 miligramësh (mg). Këto doza përfaqësojnë sasi që zakonisht konsumohen për të menaxhuar kushte si epilepsidhimbje, ankth dhe çrregullime të gjumitstudiuesit raportuar më 30 maj në Revista e Psikofarmakologjisë.

Në secilin prej këtyre katër skenarëve të testimit, pjesëmarrësit përfunduan detyrat midis 45 dhe 75 minutash pas marrjes së placebo-s ose dozës së vajit CBD, pastaj përsëri midis 3.5 dhe 4 orë më pas. CBD mendohet të arrijë përqendrimet maksimale në gjak brenda tre deri në katër orë pas një doze orale, sipas studiuesve.

Për të demonstruar se si CBD ndikoi në drejtimin e automjetit, pjesëmarrësit duhej të lëviznin pas një automjeti tjetër në një distancë të sigurt, më pas të navigonin rrugët e simuluara në autostradat urbane dhe rrugët rurale. Shkencëtarët matën se sa mirë e kontrollonin pjesëmarrësit makinën, si dhe sa thuhej apo lëvizte automjeti. Ata gjithashtu administruan teste njohëse dhe morën mostra gjaku për të përcaktuar përqendrimet e CBD në plazmën e pjesëmarrësve.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles