Brazili përditëson kërkesat e hyrjes – dhjetor 2021

spot_img

Një gjykatës i Gjykatës së Lartë braziliane ka vendosur që të gjithë udhëtarët që mbërrijnë në Brazil duhet të paraqesin një pasaportë vaksine. Vendimi duhet të shqyrtohet nga të 11 gjyqtarët e Gjykatës së Lartë javën e ardhshme.

Ky vendim sfidon një rregull më të butë të shpallur nga Presidenti i Brazilit Jair Bolsonaro, i cili ka kundërshtuar imunizimin e detyrueshëm kundër virusit që mund të shkaktojë COVID-19.

Deri në vendimin përfundimtar, kërkesat e përditësuara të hyrjes janë më poshtë.

Dokumentet e nevojshme për të udhëtuar në Brazil

Urdhëresa Federale CC-PR/MJSP/MS Nº 661 u botua në Gazetën Zyrtare më 8 dhjetor 2021dhe përcakton kufizime të jashtëzakonshme dhe të përkohshme për hyrjen e personave në Brazil, siç rekomandohet nga Agjencia Kombëtare e Mbikëqyrjes së Shëndetit – Anvisa.

UDHËTIMI ME AJROR

Kërkesat e mëposhtme janë si për brazilianët ashtu edhe për shtetasit e huaj që udhëtojnë në Brazil me linja ajrore.

Udhëtarët ndërkombëtarë, qofshin ata brazilianë apo shtetas të huajduhet të paraqesë në linjën ajrore, përpara se të hipni në fluturimin me destinacion Brazil, të 3 DOKUMENTE e listuar me poshte:

DOKUMENTI 1: një test negativ/jo reaktiv RT-PCR ose Antigjen COVID-19

 • Provimi RT-PCR duhet të kryhet brenda 72 orëve para hipjes. Ekzaminimi i antigjenit duhet të bëhet brenda 24 orëve para hipjes;
 • Provimi duhet të bëhet nga një laborator i autorizuar për të operuar nga autoritetet lokale shëndetësore;
 • Rezultati i provimit duhet të paraqitet në portugalisht, spanjisht ose anglisht;
 • Fëmijët nën moshën 12 vjeç dhe që udhëtojnë të shoqëruar përjashtohen nga paraqitja e rezultatit të provimit, për sa kohë që të gjithë personat që i shoqërojnë paraqesin rezultat testi negativ/jo reaktiv;
 • Fëmijët mbi 2 vjeç dhe nën 12 vjeç dhe që udhëtojnë të pashoqëruar duhet të paraqesin rezultatin e provimit me rezultat negativ/jo reaktiv;
 • Fëmijët që janë 2 vjeç ose më pak janë të përjashtuar nga prezantimi i rezultatit të provimit RT-PCR përpara se të hipin me destinacion Brazilin;

Fluturime me lidhje:

i) Në rast të një fluturimi me lidhje ose ndalesa, në të cilin udhëtari qëndron në një zonë të kufizuar të aeroportit, periudha 72 ose 24 orësh do të merret parasysh në lidhje me hipjen në pjesën e parë të udhëtimit;

ii) Udhëtari që largohet nga zona ndërkombëtare e aeroportit gjatë fluturimit lidhës dhe kalon periudhën 72 ose 24 orësh, duhet të paraqesë një dokument që vërteton përfundimin e një testi të ri me rezultate negative ose jo reaguese për COVID-19 për të hipur. në Brazil.

Urdhëresa Federale 661 lejon hyrjen në Brazil të personave që janë kontraktuar me COVID-19 në 90 ditët e fundit, të numëruara nga data e shfaqjes së simptomave të para, të cilët janë asimptomatikë dhe me rezultate të vazhdueshme pozitive të testit RT-PCR për periudha të gjata. Ky rregull synon të lejojë personat që tashmë janë shëruar nga sëmundja të hyjnë në vend, për sa kohë që ata respektojnë protokollet sanitare të mëposhtme:

 • prezantimi i dy rezultateve të zbulueshme të testit RT-PCR, me një interval kohor prej të paktën 14 ditësh ndërmjet tyre, me testin e dytë që kryhet brenda 72 orëve përpara kohës së hipjes;
 • prezantimi i një testi antigjeni me një rezultat negativ ose jo-reaktiv të datës pas rezultatit të fundit të testit RT-PCR të zbulueshëm;
 • paraqitjen e një certifikate mjekësore që deklaron se individi është asimptomatik dhe i aftë për të udhëtuar, duke përfshirë datën e udhëtimit. Certifikata duhet të lëshohet në portugalisht, spanjisht ose anglisht dhe duhet të përmbajë identifikimin dhe nënshkrimin e mjekut përgjegjës.

DOKUMENTI 2: dëshmi e vaksinimit kundër COVID-19

 • Mund të jetë në format të printuar ose dixhital;
 • Dokumenti duhet të vërtetojë se vaksinimi është administruar me përdorimin e agjentëve imunologjikë të aprovuar nga ANVISA (Agjencia Rregullatore e Shëndetit Brazilian), nga OBSH (Organizata Botërore e Shëndetësisë) ose nga autoritetet e vendit ku pasagjeri ka marrë vaksinën;
 • Dokumenti duhet të dëshmojë se doza përfundimtare, ose doza e vetme, është administruar brenda KATËRmbëdhjetë DITËVE përpara datës së hipjes.

NE MUNGESE TE PROVIMIT TE VAKSINIMIT

Udhëtarët që nuk kanë prova të vaksinimit mund të hyjnë në territorin brazilian për sa kohë që ndjekin kërkesat e karantinës më poshtë:

I – karantinimi për pesë ditë në destinacionin e tyre përfundimtar në adresën e regjistruar në Deklaratën e Shëndetit të Udhëtarit (DVS);

II – në fund të kësaj periudhe, pasagjeri duhet të bëjë një test antigjen ose RT-PCR dhe, nëse rezultati është negativ, të përfundojë karantinën; dhe

III – nëse pasagjeri refuzon të testohet ose nëse rezultati i testit është pozitiv për infeksion SARS-CoV-2 (Covid-19), pasagjeri duhet të qëndrojë në karantinë.

Kushtet e karantinës shprehen qartë në Deklarata e Shëndetit të Udhëtarit (DVS) dhe duhet të pranohen nga të gjithë udhëtarët.

DOKUMENTI 3: Deklarata shëndetësore e udhëtarit (DVS)

Objektivi i Deklaratës Shëndetësore të Udhëtarit është të sigurojë një përmbledhje të gjendjes shëndetësore të pasagjerit përpara se të hipë në bord. Me plotësimin e deklaratës, pasagjeri shpreh edhe respektimin e masave shëndetësore që duhet të respektohen gjatë qëndrimit në Brazil.

Agjencia e Rregullatorit të Shëndetit Brazilian e vuri në dispozicion deklaratën e shëndetit të udhëtarëve në faqen e saj të internetit, në versionet portugeze, spanjisht dhe anglisht. Klikoni këtu për të plotësuar deklaratën.

Duhet të plotësohet Deklarata Shëndetësore e Udhëtarit brenda 24 orëve para procedurave të hipjes;

Të gjithë udhëtarët, pavarësisht nga kombësia, duhet të plotësojnë deklaratën;

Në rastin e të miturve nën 18 vjeç, një kujdestar ligjor duhet të plotësojë deklaratën;

Udhëtari duhet të paraqesë pranë kompanisë ajrore, gjatë procedurave të check-in-it, dëshminë e plotësimit të deklaratës që është marrë në emailin e regjistruar të personit (të printuar ose në version dixhital).

KOMBETARËT TË HUAJ – QËLLIM PËR QËNDRIM DERI DERI 90 DITË NË BRAZIL

Personat e çdo kombësie të huaj që dëshirojnë të udhëtojnë në Brazil për një periudhë deri në 90 ditë, përveç testit të detyrueshëm negativ të infeksionit COVID-19 dhe Deklaratës së Shëndetit të Udhëtarit, që duhet t’i paraqitet linjës ajrore përpara se të hipin në avion, duhet të respektojnë gjithashtu kërkesat e migracionit të kërkuara nga ligji brazilian, si më poshtë:

-Sipas kombësisë së tyre, personat që synojnë të udhëtojnë në Brazil për një periudhë deri në 90 ditë duhet të kenë një vizë braziliane për vizitë (VIVIS) për qëllime të hipjes dhe procedimit të kontrollit të imigracionit të kryer nga Policia Federale në aeroportin e mbërritja në Brazil.

-Konsullata kujton se, për momentin, shtetasit e Shteteve të Bashkuara janë të përjashtuar nga mbajtja e një VIVIS nëse qëndrimi i synuar në territorin kombëtar është deri në 90 ditë, për qëllime turizmi, biznesi, tranziti dhe sportiv ose artistik. aktivitetet.

KOMBETARËT E HUAJ – QËLLIMI PËR QËNDRIM MË SHUMË SE 90 DITË NË BRAZIL

Të gjithë personat me kombësi të huaj që dëshirojnë të udhëtojnë në Brazil për më shumë se 90 ditë dhe nuk kanë një regjistrim kombëtar migrator (ish RNE), përveç testit të detyrueshëm negativ të infeksionit COVID-19 dhe Deklaratës së Shëndetit të Udhëtarit, që do t’i paraqiten linja ajrore përpara hipjes, do të paraqesë gjithashtu një vizë të përkohshme braziliane për qëllim të hipjes dhe procedimit të kontrollit të imigracionit nga Policia Federale në aeroportin e mbërritjes.

Skeda “Vizat” në faqen e internetit të Konsullatës së Përgjithshme të Brazilit në Los Anxhelos përmban sqarime shtesë për llojet e vizave të përkohshme të parashikuara nga sistemi ligjor brazilian. Klikoni këtu për të gjetur faqen.

UDHËTIMI ME TRANSPORT TOKESOR

Sipas Urdhëresës Federale në fjalë, personat e çdo shtetësie të huaj nuk janë në gjendjesi rregull, për të udhëtuar në Brazil me transport tokësor.

Kufizimi për hyrjen në Brazil të njerëzve të çdo kombësie të huaj nga toka nuk zbatohet, ndër situata të tjera, për:

-Emigranti që ka një regjistrim kombëtar migrator (ish RNE);

-Punonjës i huaj i akredituar në Qeverinë Braziliane; dhe

-Bashkëshorti, partneri, djali, babai ose kuratori i huaj i një shtetasi brazilian.

UDHËTIMI ME TRANSPORT DET

Sipas kësaj Urdhërese, që nga data 1 nëntor 2021, transporti ujor i udhëtarëve (brazilianë ose të huaj) të Anijet e lundrimit do të autorizohen ekskluzivisht në ujërat juridiksionale braziliane.

DOKUMENTI 1: dëshmi se personi është testuar (RT-PCR OSE ANTIGEN) nga një laborator, me qëllim zbulimin e infeksionit nga sëmundja COVID-19, me rezultat negativ/jo reaktiv.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles