Turizmi në Mbretërinë e Bashkuar pret anulime për pushimet e Krishtlindjeve për shkak të Omicron

spot_img

Një sondazh i ri zbulon ndikimin shkatërrues të variantit Omicron në industrinë e turizmit përbrenda të Mbretërisë së Bashkuar, eksporti i pestë më i madh i vendit.

Për sondazhin e ri nga shoqata e tregtisë së udhëtimeve UKinbound, mbi 100 biznese anëtarë, duke përfshirë operatorë turistikë përbrenda, ofruesit e akomodimit dhe atraksionet nga i gjithë vendi, dhanë komente në lidhje me ndikimin e kufizimeve të reja kufitare në Mbretërinë e Bashkuar të vendosura për shkak të variantit Omicron, me 86 % duke konfirmuar se kanë marrë anulime ose janë duke pritur të marrë anulime në prag të Krishtlindjeve.

Nga këto anulime, 75% ishin për muajin dhjetor, duke treguar se fidanet jeshile të rimëkëmbjes që kishin filluar të përjetonin bizneset në të gjithë këtë sektor, i cili mban mbi 500 mijë vende pune, janë vënë në pritje.

Pas kufizimeve, një biznes raportoi një rritje të madhe të thirrjeve nga njerëzit që ishin të tepërt që nga shpallja, dhe se ata kanë frikë se do të vijnë më shumë. Një tjetër biznes ishte në prag të pritjes së vizitorëve të tij të parë ndërkombëtarë në 20 muaj, megjithatë këto udhëtime tani janë anuluar.

Një studim i anëtarëve i ndërmarrë nga shoqata në nëntor, para Omicron, tregoi se 89% e bizneseve tashmë prisnin që numri i mbërritjeve/vizitorëve ndërkombëtarë në nëntor/dhjetor do të ishte më i ulët se 2019, dhe katër në pesë prisnin të ishin mbi 75%.

Joss Croft, CEO, UKinbound “Edhe pse tërësisht dëshpëruese, këto rezultate nuk janë befasuese. Besimi i konsumatorëve ndërkombëtarë për të udhëtuar në MB ka marrë një tjetër goditje të madhe dhe vendimet e gjunjëzuara të Mbretërisë së Bashkuar dhe mungesa e mbështetjes për bizneset që mbajnë pasojat, do të thotë se rimëkëmbja e kësaj industrie tashmë është prishur.

“Bizneset kanë nevojë për mbështetje urgjente. Sezoni i verës ishte i humbur për ta, ata kanë varfëruar rezervat e tyre në para dhe kanë maksimizuar kreditë. Atyre nuk u ka mbetur asnjë vend lëvizjeje. Mbështetja e qeverisë ka pushuar, por ne kemi ende kufizime të rëndësishme, që do të thotë se industria nuk mund të tregtojë rrugën e saj drejt rimëkëmbjes.

“Gjermania, Franca, Irlanda, të gjithë po mbështesin industritë e tyre të turizmit përbrenda; megjithatë, duket se vetëm kur i gjithë ky sektor të jetë shembur, qeveria do të ulet dhe do ta marrë parasysh. Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar sapo ka nisur një strategji për të arritur 1 trilion £ në eksporte, dhe megjithatë ne po shohim rënien e 5th sektori më i madh i eksportit.

“Kjo gjithashtu vë në pikëpyetje qasjen e qeverisë së bazuar në rrezik. Futja e testimit të para-nisjes në krye të testeve ekzistuese të vështira, është një vendim i parakohshëm që prek miliona pasagjerë. Nuk i kemi parë ende të dhënat e plota ose të dhënat klinike në lidhje me efektet e variantit të ri, megjithëse e dimë që transmetimi i tij është tashmë në komunitet.

“Ne e kuptojmë nevojën për listën e kuqe, por e dimë nga përvoja se kufizimet e përgjithshme nuk ndalojnë importimin e varianteve të reja. Ne kemi nevojë që këto kufizime të hiqen sa më shpejt që të jetë e mundur dhe ne kemi nevojë urgjente për mbështetje urgjente për bizneset në të përkohshme.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles