Përbërësit

 • 4 copa biftek
 • 150 gr kaçkavall
 • 1 spec i pjekur
 • 3 tranguj trushi
 • 120 gr përshutë
 • 2 lugë mustardë
 • 1 lugë niseshte
 • 300 gr jufka
 • ½ lugë biber I kuq
 • 1 decilitër vaj
 • Mëlmesa
 • Biber I zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Biftekët priten jothellë përmes dhe punohet me kujdes në qendër një hapësirë për mbushje.

Speci i pjekur qërohet, i hiqen farat dhe bishit, priten në katrorka, kaçkavalli, trangujt turshi, dhe përshuta gjithashtu priten në katrorka.

Jufkat zihen në ujë me kripë dhe kullohen nga lëngu i tepërt, në një enë bashkohen speci , tranguj turshi, kaçkavalli dhe përshutai.

Me përzierjën e përgatitur mbushen vendet e thelluara në biftekë dhe pastaj përforcohen me rrëmojëse.

Biftekët e mbushur lyhen me biber të kuq dhe me mëlmesa të tjera sipas shijës dhe kaurdisen në vaj të nxehtë derisa të skuqen.

Biftekëve u shtohet mustardë dhe mëlmesa sipas shijës, kaurdisen derisa të zbutet mishi dhe derisa të shterët lëngu i tepërt.

Nga fundi i kaurdisjës, shtohet përzierja e niseshtës me pak ujë.

Në pjatë hedhen jufkat, renditen biftekët.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.