Bërja e përhershme e kursimit të ditës mund të reduktojë në mënyrë drastike përplasjet e drerëve, zbulon studimi

Shoferët do të godasin dhe do të vrisnin 37,000 drerë më pak çdo vit nëse Shtetet e Bashkuara do t’i përmbaheshin kohës së kursyer gjatë gjithë vitit, sipas vlerësimeve në një studim të ri të botuar të mërkurën në revistën Current Biology.

Studimi parashikon se mbajtja e kohës së kursimit gjatë gjithë vitit – dhe zvogëlimi i sasisë së kohës që trafiku në orët e pikut zhvillohet gjatë errësirës – do të parandalonte 33 vdekje dhe rreth 2000 lëndime mes njerëzve dhe do të kursente rreth 1.2 miliardë dollarë në kostot e përplasjes.

“Numrat janë çuditërisht të mëdha,” tha Laura Prugh, një profesoreshë e asociuar e shkencës së kafshëve të egra në Universitetin e Uashingtonit dhe autore e studimit. “Është e dukshme që një ndryshim në dukje i thjeshtë – mos ndryshimi i orës në vjeshtë, moskthimi prapa – do të çonte në një reduktim kaq të dukshëm të përplasjeve në të gjithë vendin.”

Hulumtimi nxjerr në pah se si ndryshimet delikate në sjelljen njerëzore mund të kenë ndikim të madh te kafshët. Ai gjithashtu shton më shumë municion në debatin e ngarkuar mbi ndryshimet sezonale të orës dhe mund të forcojë argumentet politike për zhvendosjen e SHBA-së në orën e përhershme të ditës.

Koha e kursyer është kur shumë pjesë të botës vendosin orët me një orë përpara për të zhvendosur dritën e diellit më vonë gjatë ditës.

Senati në mars miratoi një projekt-ligj dypartiak që do e bëjnë standardin e kohës së kursimit të ditës për të gjitha shtetet përveç Arizona dhe Hawaii. Dhoma nuk e avancoi Aktin e Mbrojtjes së Diellit.

Orët në mbarë vendin do të rikthehen të dielën.

Rreth 2.1 milionë aksidente automjetesh në SHBA çdo vit përfshijnë drerët, thotë studimi. Këto aksidente përbëjnë 440 vdekje njerëzore çdo vit.

Për të kuptuar efektin e ndryshimeve të kohës sezonale, studiuesit mblodhën të dhëna për përplasjet e kafshëve të egra dhe automjeteve nga 23 shtete dhe më pas krijuan një model për të vlerësuar ndikimet në mbarë vendin.

Dreri është më aktiv në të dy anët e agimit dhe muzgut, dhe të dhënat treguan se shoferët kanë shumë më shumë gjasa të godasin drerët kur është errësirë.

“Nëse vozitni dy orë pas errësirës, ​​keni 14 herë më shumë gjasa të goditni një dre sesa nëse vozitni para errësirës”, tha Calum Cunningham, një studiues postdoktoral në Universitetin e Uashingtonit dhe një autor i studimit.

Të dhënat treguan gjithashtu se përplasjet e makinave ku përfshiheshin drerë u rritën në vjeshtë.

Për drerët, nuk mund të kishte kohë më të keqe të vitit që njerëzit të ndryshojnë papritur oraret e tyre.

“Ndërrimi i kohës ndodh saktësisht në mes të periudhës së çiftëzimit, në veçanti, për drerët me bisht të bardhë,” tha Cunningham.

Gjatë rrëmujës, siç quhet sezoni i çiftëzimit, dreri mashkull “çmendet pak, rrit lëvizjen dhe fiksohet në riprodhimin”, tha ai.

Drerët lëvizin rreth 50% më shumë gjatë rrugës dhe janë më të prekshëm ndaj goditjes nga automjetet, thotë studimi.

Kjo do të thotë kur oraret e njerëzve kalojnë në orën standarde, ora e përafron trafikun më të madh me errësirën dhe gjatë pikut të sezonit të çiftëzimit. Studiuesit zbuluan se përplasjet me drerët u rritën rreth 16% në javën pas ndërrimit.

“Është si stuhia e përsosur. Këta drerë po çmenden. Ata janë me të vërtetë më të rrezikuarit tashmë dhe ne kemi këtë ndryshim shtesë për të shtuar më shumë vozitje pas errësirës në këtë ndërprerës, “tha Cunningham.

Pas kalimit të orës, më pak drerë vriten në mëngjes sepse ka më shumë dritë. Por jo mjaft shoferë u nisën përpara agimit për të kompensuar rritjen e përplasjeve gjatë orëve të pikut të mbrëmjes.

Shtetet në veri të SHBA-së do të reduktonin më së shumti përplasjet nga kursimi i përhershëm i ditës. Vendndodhjet në skajin lindor të zonës së tyre kohore – ku errësohet më herët – do të përfitonin gjithashtu më shumë.

Disa shtete nuk mbajnë të dhëna me cilësi të lartë për përplasjet e kafshëve të egra, kështu që shifrat e përgjithshme të studimit janë vetëm vlerësime. Por tendenca që studiuesit gjetën shkon paralelisht me atë që një analizë e veçantë gjeti në shtetin e Nju Jorkut.

Tom Langen, një profesor i biologjisë në Universitetin Clarkson, i cili studioi efektin në shtet, vlerësoi studimin e ri, duke thënë se ai iu përgjigj pyetjeve se çfarë ndikimi do të kishte në mbarë vendin dhe bëri një punë të mirë duke llogaritur boshllëqet e të dhënave.

“Mesazhi i fundit është se është një numër i madh,” tha ai. “Ka të ngjarë të jetë e saktë që ndryshimi i orës, dhe veçanërisht kalimi nga koha e kursyer në orën standarde në vjeshtë, rezulton në disa vdekje njerëzore dhe shumë aksidente që nuk do të ndodhin.”

Mjekët dhe studiuesit, veçanërisht ata me Akademinë Amerikane të Mjekësisë së Gjumit, kanë kundërshtuar një kalim të përhershëm në orën e ditës. Ata argumentojnë se koha standarde është më e dobishme për shëndetin sepse trupat tanë funksionojnë më mirë me më shumë rrezet e diellit në mëngjes.

Por një ndryshim në kohën standarde të përhershme do të përkeqësonte ndjeshëm përplasjet e drerëve dhe automjeteve, parashikon modeli, duke shkaktuar gati 74,000 përplasje të tjera, 66 vdekje njerëzore dhe më shumë se 4,100 lëndime njerëzore.

“Në tërësi, ne kemi nevojë për një analizë gjithëpërfshirëse kosto-përfitim të mënyrës se si koha e kursimit të ditës ndikon në shëndetin dhe mjedisin tonë,” tha Cunningham.

KORRIGJIM (2 nëntor, ora 13:21 ET): Një version i mëparshëm i këtij artikulli ka deklaruar gabim se si funksionon ora e diellit. Orët vendosen me një orë përpara në pranverë dhe një orë prapa në vjeshtë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles