Suedia heq kufizimet e lidhura me Covid-19

Ndalimi i hyrjes në Suedi nga vendet jashtë BE-së/ZEE-së nuk do të zgjatet dhe do të pushojë së zbatuari më 1 prill 2022.

Për të parandaluar përhapjen e COVID-19, një ndalim i përkohshëm i hyrjes në Suedi për shtetasit e huaj që udhëtojnë nga vende jashtë BE/ZEE u prezantua në mars 2020. Ai është zgjatur rregullisht dhe ndalimi aktual i hyrjes zbatohet deri më 31 mars 2022.

Disa vende në BE dhe ZEE kanë hequr së fundmi ndalimet për hyrjen në vendet e tyre përkatëse. Agjencia e Shëndetit Publik të Suedisë konsideron se kufizimet e hyrjes nuk janë më një masë proporcionale e kontrollit të infeksionit.

Më 1 prill 2022, COVID-19 nuk do të klasifikohet më si një kërcënim për shëndetin publik dhe një rrezik për shoqërinë. Ndonëse pandemia nuk ka mbaruar, ajo ka hyrë në një fazë të re falë mbulimit të lartë të vaksinimit të kombinuar me rrezikun më të ulët të sëmundjeve të rënda të shkaktuara nga varianti i virusit që aktualisht dominon, omicron.

“Ne tashmë e kemi hequr ndalimin e hyrjes brenda BE-së. Tani qeveria ka vendosur të mos e zgjasë ndalimin e hyrjes nga vendet e treta. Kjo do ta bëjë shumë më të lehtë për të gjithë ata që janë penguar të vijnë në Suedi vitet e fundit për shkak të pandemisë, “tha Ministri i Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme Morgan Johansson.

Ndalimi i hyrjes në Suedi nga vendet jashtë BE-së/ZEE do të pushojë së zbatuari më 1 prill 2022. Kjo gjithashtu do të thotë se vaksinimi dhe tështë certifikata atëherë do të no kërkohet më gjatë kur hyni në Suedi.

Rezervoni dhomën tuaj të hotelit në Stokholm, Goteborg, Malmö

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,583FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles