Balenat me gunga të kapur duke u çiftëzuar për herë të parë u përfshinë në seks homoseksual

spot_img

Autorët thanë se balenat u vëzhguan për rreth 30 minuta dhe se takimi ndodhi afërsisht 15 metra nën sipërfaqe. Ata shtuan se nëse sjelljet e të njëjtit seks do të ndodhin midis dy balenave kurrizore të shëndetshme mashkullore mbetet e panjohur.

Kur fotografët u kthyen në shtëpi dhe shikuan fotografitë që kishin bërë, tha Krannichfeld, ata menjëherë e kuptuan se kapën “një takim që ndodh një herë në jetë”.

“Balenat janë një pjesë e madhe e jetës sonë këtu në Maui,” tha ai. “Të gjithë ata që janë të përfshirë me ta dhe që i fotografojnë e kuptojnë se kjo nuk është kapur kurrë. Çiftëzimi dhe lindja janë dy gjërat kryesore që janë ende disi të panjohura.”

Menjëherë pas kësaj, Krannichfeld dhe Romano ndanë fotografitë me Stack, i cili i identifikoi të dy balenat si meshkuj.

Krannichfeld, i cili zotëron një galeri fotografike në Maui, tha se ndarja e fotografive me komunitetin shkencor ishte “një nder”.

“Unë jam duke bërë vazhdimisht foto të balenave dhe në thelb po bëj një produkt prej tyre,” tha Krannichfeld. “Pra, është mirë të ndihesh sikur po u jap diçka balenave, duke i ndihmuar njerëzit t’i kuptojnë ato më mirë.”

Sjellja e të njëjtit seks është e zakonshme në mbretërinë e kafshëve dhe ka qenë e dokumentuar mire në specie të tjera. Studimi vuri në dukje se më parë është vërejtur në një numër gjitarësh detarë, duke përfshirë detet, delfinët e lumit Amazon dhe fokat gri.

Ndoshta asnjë specie tjetër nuk ka fituar një vëmendje kaq të përhapur për sjelljen e saj të të njëjtit seks si pinguinët. Gjatë disa viteve të fundit, çifte gay pinguinësh në kopshtet zoologjike Danimarka, Holanda dhe Shtetet e Bashkuara janë bërë virale për t’u kujdesur për vezët dhe për të rritur së bashku pinguinët.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles