Atraksionet ujore të Abu Dhabit lidhen me taksi ujore

spot_img

Abu Dhabi Maritime, i themeluar nga Departamenti i Komunave dhe Transportit (DMT) dhe AD Ports Group si kujdestari kryesor i rrugëve ujore të Abu Dhabi, ka njoftuar se ka nisur një shërbim të ri publik të taksisë së ujit brenda komunitetit më të madh të Yas Bay dhe Raha Beach. në bashkëpunim me Miralin, krijuesin kryesor të destinacioneve dhe përvojave zhytëse në Abu Dhabi.

Shërbimi i Taksisë Publike të Ujit do të përmirësojë lidhjen midis një numri atraksionesh ujore të Abu Dhabit duke ofruar një mundësi alternative transporti për publikun. Fillimisht do të operojë në vende me kërkesë të lartë, duke përfshirë Yas Bay, Yas Marina dhe Al Bandar me ndalesa të mëtejshme për t’u ndjekur.

Shërbimi do të jetë i hapur shtatë ditë në javë pas orareve të planifikuara që sigurojnë disponueshmërinë e anijes në çdo ndalesë çdo orë.

Salem Khalfan Al Kaabi, Drejtor i Përgjithshëm i Çështjeve Operative, Departamenti i Komunave dhe Transportit (DMT) tha: “Ne po punojmë ngushtë me AD Ports Group si pjesë e bashkëpunimit tonë me Abu Dhabi Maritime për të ofruar shërbime të avancuara që do të rrisin lidhjen e emiratit duke e bërë aksesin në destinacionet me kërkesë të lartë edhe më të lehtë për banorët dhe turistët e Abu Dhabi.

Shërbimi i ri i Taksisë së Ujit Publik nënvizon përpjekjet dhe angazhimin tonë për zhvillimin e shërbimeve detare moderne të nevojshme për të mbështetur pozicionin global të Abu Dhabit si një nga destinacionet më të mira për të jetuar, punuar dhe vizituar.”

Mohamed Abdalla Al Zaabi, CEO i Grupit të Miral, tha: “Partneriteti ynë me Abu Dhabi Maritime për nisjen e Shërbimit Publik të Taksisë së Ujit përsërit angazhimin tonë drejt pozicionimit të mëtejshëm të ishullit Yas si një destinacion kryesor global për argëtim dhe kohë të lirë. Me lidhje të zgjeruara, banorët dhe vizitorët do të kenë mundësinë të lundrojnë, eksplorojnë dhe shijojnë ofertat dhe monumentet e klasit botëror të ishullit.

“Lancimi i Taksisë Publike të Ujit vjen pas suksesit të Programit Pilot Ujor në fillim të këtij viti, si pjesë e planeve të Miral për të përmirësuar përvojat e banorëve dhe vizitorëve në ishull, duke ofruar një sistem të fuqishëm transporti detar për këdo që kërkon të udhëtojë nëpër ujore ikonë Yas Bay.”

Kapiteni Saif Al Mheiri, Drejtor Menaxhues i Abu Dhabi Maritimetha: “Lansimi i shërbimeve të Taksisë Publike të Ujit brenda zonave më të mëdha të Gjirit Yas dhe Raha Beach përfaqëson një moment kyç në strategjinë tonë afatgjatë për të zhvilluar një sistem të transportit publik ujor të klasit botëror në Abu Dhabi që rrit lidhjen, promovon turizmin dhe rrit reputacionin e emiratit si një destinacion kryesor detar.”

“Ne mezi presim të ofrojmë një përvojë të re dhe unike udhëtimi për publikun nëpër rrugët ujore të Abu Dhabit përmes shërbimit të ri dhe të avancojmë një sistem transporti të integruar multi-modal në Emiratet.”

Ndërsa mbështet një ofertë të qëndrueshme të transportit publik, shërbimi i ri i taksisë së ujit do të ofrojë një lidhje piktoreske me komunitetin Al Raha dhe do t’i lejojë turistët të zbulojnë atraksionet gjithnjë e më të njohura bregdetare të ishullit Yas, duke përfshirë finalen e shumëpritur të sezonit F1 2022 në Yas Marina Circuit. Duke mbështetur ngjarjen për herë të parë, Abu Dhabi Maritime përmes Taksisë Publike të Ujit do të ofrojë një mundësi të re transporti për spektatorët për në dhe nga eventi.

E themeluar në vitin 2020, Abu Dhabi Maritime aktualisht mbikëqyr portet komerciale dhe komunitare të Abu Dhabit, marinat e kohës së lirë, anijet, përdoruesit e rrugëve ujore (tregtare dhe private), kompanitë e shërbimeve detare dhe infrastrukturat e tjera detare.

Ai është i mandatuar me zhvillimin e strategjisë së sektorit detar dhe garantimin e pajtueshmërisë duke zbatuar rregullore dhe kode për praktikën e marinës, regjistrimin e aseteve detare, rregullimin e aktiviteteve detare, zhvillimin dhe mirëmbajtjen e infrastrukturës së sigurt të rrugëve ujore, hetimin e aksidenteve dhe incidenteve dhe shkëmbimin e të dhënave dhe njohurive për sektorin detar. .

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles