5 gjërat që nuk i dinit se HSA juaj mund të bënte

Është pothuajse ajo kohë e vitit përsëri: sezoni i shkëmbimit të sigurimeve shëndetësore, kur njerëzit në të gjithë vendin hyjnë në internet për të zgjedhur një politikë sigurimi shëndetësor nga një numër dërrmues opsionesh.

Pavarësisht nëse jeni duke marrë parasysh një plan që është i përshtatshëm për një llogari kursimi shëndetësor (HSA) ose keni tashmë një HSA, ka të ngjarë që nuk jeni në dijeni të të gjitha gjërave të dobishme dhe të pazakonta që mund të mbulojë.

Gjërat e para së pari: Çfarë është një HSA? Një HSA është e ngjashme me një llogari të rregullt kursimi, por është pa taksa për sa kohë që të gjitha fondet përdoren për shpenzimet mjekësore.

Për të pasur një të tillë, duhet të keni një kualifikim plani i sigurimit shëndetësor. Një plan shëndetësor me zbritje të lartë (HDHP) – që do të thotë se ka një zbritje vjetore prej 1,250 dollarë për vetë-mbulim ose 2,500 dollarë për mbulimin e familjes – është i vetmi lloj plani që kualifikohet për një HSA. Një zbritje është shuma që duhet të paguani nga xhepi përpara se plani juaj i sigurimit të fillojë të paguajë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles