Arabia Saudite do të tërheqë turistë rajonalë përmes vizave të banorëve të GCC

spot_img

Qeveria e Arabisë Saudite e ka bërë më të lehtë për qytetarët e Këshillit të Bashkëpunimit të Gjirit (GCC) marrjen e vizave për turizëm, duke i lejuar ata të vizitojnë vendin dhe të ndërmarrin pelegrinazhe të Umres gjatë gjithë vitit.

Autoriteti Saudit i Turizmit zgjeron vizën e banorëve të GCC, e cila tani është e hapur për të gjitha profesionet për ata që duan të aplikojnë për një vizë turistike.

Ministria e Turizmit të Arabisë Saudite njoftoi se viza u lejon vizitorëve të shijojnë destinacionet e ndryshme turistike të Arabisë Saudite dhe të kryejnë Umren gjatë gjithë vitit.

Ky është i fundit në një seri njoftimesh në të gjithë ekosistemin e turizmit saudit që synojnë të tërheqin turistë rajonalë dhe të ofrojnë më shumë aktivitete për vizitorët që vijnë nga vendet e GCC.

Personat që dëshirojnë të vizitojnë Mbretërinë e Arabisë Saudite mund të shikojnë më shumë informacion dhe të aplikojnë për vizë në visitsaudi.com/visa. Aplikacioni Visit Saudi ofron gjithashtu një portë për udhëtarët që të zbulojnë të gjitha ngjarjet, festivalet ndërkombëtare, përvojat frymëzuese të turizmit dhe të shijojnë klimën e vendit, diversitetin natyror dhe kulturor, si dhe bujarinë dhe mikpritjen autentike të popullit saudit.

Viza turistike filloi në vitin 2019, për të vazhduar me zhvillimin dhe rritjen e sektorit të turizmit.

Në vitin 2022, Autoriteti Saudit i Turizmit lançoi platformën Nusuk në bashkëpunim me Programin e Eksperiencës së Pilgrimit.

Nusuk, platforma e parë dixhitale e integruar zyrtare e Arabisë Saudite, u ofron të gjithë pelegrinëve dhe vizitorëve një portë planifikimi të lehtë për t’u përdorur për udhëtimet e tyre në Mekë dhe Medine dhe më gjerë.

Me Nusuk, udhëtarët nga e gjithë bota mund të organizojnë lehtësisht të gjithë vizitën e tyre, nga aplikimi për një eVisa deri te rezervimi i hoteleve dhe fluturimeve. Për të rezervuar udhëtimin në Umre, vizitoni www.Nusuk.sa.

Arabia Saudite ka parë një rritje të dukshme të numrit të vizitorëve çdo vit, duke arritur në më shumë se 93 milionë vizita në vitin 2022. Sektori i turizmit synon të arrijë 100 milionë vizita në vit deri në vitin 2030.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles