Afrika Lindore është e gatshme të mirëpresë udhëtarët

spot_img

Profesionistët e udhëtimit në ITB Berlin 2023 janë të informuar për mundësitë dhe perspektivat e biznesit që ofrohen sot në Afrikën Lindore.

Në prani të partnerëve afrikanë të sipërmarrjes së përbashkët, duke përfshirë një delegacion që shoqëronte ministrin etiopian të turizmit, përfaqësues të organizatave të biznesit dhe turizmit përshkruan mënyrat e mundshme në të cilat këto vende mund të përfitojnë nga zgjerimi i turizmit me distanca të gjata.

Vendet e Afrikës Lindore kanë një pasuri të theksuar turistike. Atraksionet turistike variojnë nga turnetë e safarit deri te gorillat në natyrë në Ugandë, si dhe vendet kulturore në Etiopi dhe ujëvarat e famshme Nyungwe në parkun kombëtar me të njëjtin emër në Ruandë. Kenia dhe Tanzania, së bashku me ishullin e Zanzibarit, janë tashmë destinacione të njohura për vizitorët gjermanë. Shumica e turistëve përdorin shërbimet e ofruesve të njohur të paketave turistike, shpjegoi Dr. Martin Post nga Shoqata Gjermane e Udhëtimit (DRV). Ai parashikon një rimëkëmbje të konsiderueshme të tregut të udhëtimeve të gjata. Megjithatë, shumë njerëz bëjnë rezervimet e tyre në një njoftim të shkurtër, gjë që e ndërlikon planifikimin për ofruesit e shërbimeve të tilla.

Matthias Lemcke, nënkryetar i Grupit të Punës të Afrikës Jugore dhe Lindore (ASA), përshkroi avantazhet e shoqatës së tij, e cila përfshin borde turistike, linja ajrore dhe operatorë turistikë. Një pjesë e punës së tij përfshin vizitat e delegacioneve nga Gjermania në vende që nuk kanë pasur shumë turistë ndërkombëtarë. Ndër ngjarjet e planifikuara për vitin 2023 është një turne në Angola. Si një konsulent dhe anëtar i ASA-së, Guido Bürger shpjegoi se operatorët turistikë me një pikë unike shitjeje mund të gjejnë gjithashtu mundësi, krahas furnizuesve të vendosur të paketave të turneut, për shembull duke ofruar ndotje zogjsh ose ngjarje kulinare. Megjithatë, një numër në rritje i udhëtarëve po bëjnë rezervimet e tyre në internet ose, nëse janë të njohur me një vend, ata i bashkojnë vetë të gjithë komponentët e udhëtimit të tyre. Dixhitalizimi ofron një mundësi për bizneset e vogla dhe të mesme dhe në disa vende të Afrikës Lindore ato mund të kenë në një farë mase akses në programe financimi si ato të ofruara nga Banka Botërore ose GIZ.

Viza turistike e Afrikës Lindore, e njohur shkurt si EATV, është krijuar për të bërë më të lehtë jetën e udhëtarëve. Deri më tani është i vlefshëm për Kenia, Uganda dhe Ruanda. Më shumë vende mund të përfshihen në të ardhmen. Të tre vendet mund të vizitohen me një vizë, e cila është e vlefshme për 90 ditë dhe i jep të drejtë mbajtësit për hyrje të shumëfishta.

Kenia

Gjatë viteve të fundit, Kenia ka rindërtuar ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme sektorin e saj të turizmit. Aktivitetet kryesore të Kenisë përfshijnë udhëtimet për pushime me 68 për qind, udhëtimet e biznesit me 18 për qind dhe tranzitin me 14 për qind. Të ardhurat e turizmit për vitin 2018 u regjistruan në 2.025 milionë. Sfidat për Kenian përfshijnë globalizimin, i cili po çon në krijimin e standardeve dhe protokolleve uniforme, dhe taksave të rënda të sektorit, ndër të tjera.

Uganda

Vendi e ka quajtur veten si “i dhuruar nga natyra” me shumë atraksione turistike, duke përfshirë jetën e egër, natyrën, gjeografinë, kulturën, trashëgiminë dhe motin e mirë gjatë gjithë vitit. Uganda dëshmoi një rritje prej 7.4 për qind në ardhjet ndërkombëtare të turistëve në 2018, me numrat që u rritën nga 1,402,409 persona në 2017 në 1,506,669 mbërritje në 2018.

Ruanda

Të ardhurat nga turizmi regjistruan një rënie prej 76 për qind nga 498 milionë dollarë në 2019 në 121 milionë dollarë në 2020 për shkak të kufizimeve të pandemisë.

Në vitin 2021, të ardhurat e Ruandës nga turizmi ishin 164 milionë dollarë, një rritje prej 25 për qind nga 131 milionë dollarë në vitin 2020. Vendi mirëpriti më shumë se 512,000 vizitorë ndërkombëtarë në vitin 2021.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles