Anketa thotë se vaksinat e gripit me dozë të lartë preferohen sesa vaksinat me dozë standarde për të moshuarit

Dy nga tre ofruesit e kujdesit shëndetësor në SHBA në një studim të kohëve të fundit thanë se nëse mund t’i rekomandonin një vaksinë gripit Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) për njerëzit 65 vjeç e lart, ata do të zgjidhnin një me profilin klinik të Fluzone High- Doza Katërvalente.

Fluzone High-Dose Quadrivalent është e vetmja vaksinë e licencuar e gripit të inaktivizuar me dozë të lartë. Ai përmban 4 herë më shumë antigjen (pjesa e vaksinës që ndihmon sistemin imunitar të krijojë mbrojtje kundër viruseve të gripit) krahasuar me vaksinat e gripit të inaktivizuar me dozë standarde.

Si arsye për preferencën, ofruesit e kujdesit shëndetësor përmendën efikasitetin më të lartë në krahasim me një dozë standarde vaksinë kundër gripit dhe vitet totale të të dhënave të botës reale, sipas gjetjeve të sondazhittë cilat u publikuan më 22 qershor.

Infektimi me dozë të lartë ndaj gripit më efektiv se doza standarde në parandalimin e infeksionit dhe shtrimin në spital

Klinike provat e publikuara në Revista e Mjekësisë e New England në vitin 2014 duke krahasuar dozën e lartë të Fluzone me dozën standarde Fluzone zbuloi se versioni me dozë të lartë krijoi një përgjigje më të fortë imune (nivele më të larta të antitrupave) te njerëzit 65 vjeç e lart.

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles