Aksesueshmëria dhe përballueshmëria e kontrollit të lindjes në Amerikën e Trump

25 korrik 2018

Protestuesit politikë mund të bërtasin dhe të mbajnë tabela që i thonë qeverisë së SHBA-së që “të heqë ligjet tuaja nga trupi im”, por administrata presidenciale aktuale po përpiqet të bëjë pikërisht të kundërtën.

Ndërsa kontracepsioni i grave deri vonë ka qenë lehtësisht i aksesueshëm dhe pa kosto sipas shumicës së planeve të kujdesit shëndetësor përmes Aktit të Kujdesit të Përballueshëm, të zbatuar kur demokrati Barack Obama ishte president, politika mund të luajë një rol të rëndësishëm në mënyrën se si kjo mund të ndryshojë. Nën presidentin republikan Donald Trump, aksesi dhe përballueshmëria e kontrollit të lindjes janë kërcënuar.

Të lidhura: Kontrolli i lindjes në Amerikë: Një histori e shkurtër e kontracepsionit

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles