A ndikon negativisht stresi i borxhit të kredisë studentore në shëndetin e zemrës?

Vitet (apo edhe dekada) të pagesave mujore mund të mos jenë e vetmja pengesë për marrjen e një kredie studentore. Hulumtimi i ri i botuar më 3 maj në Gazeta Amerikane e Mjekësisë Parandaluese zbuloi se njerëzit që nuk arritën të paguanin borxhin e studentëve, ose që morën borxhe të reja arsimore, midis moshës madhore dhe moshës së hershme kishin një rrezikun e sëmundjeve të zemrës sesa ata që nuk morën kurrë kredi.

Më shumë se 45 milionë amerikanë po paguajnë kredi studentore

Ndërsa kostoja e kolegjit është rritur, studentët dhe familjet e tyre kanë marrë më shumë borxhe për të shkuar dhe për të qëndruar në kolegj, thotë autori kryesor i studimit. Adam M. Lippert, PhDprofesor dhe studiues në departamentin e sociologjisë në Universitetin e Kolorados në Denver.

“Borxhi i studentëve ka shpërthyer në vend, me mbi 45 milionë amerikanë që paguajnë kreditë arsimore,” thotë Dr. Lippert. Rreth 70 për qind e studentëve që marrin një diplomë katërvjeçare kanë borxh arsimor kur diplomohen, sipas Instituti Urban. Këto kredi lidhin para që mund të përdoren për investime ose për të blerë një shtëpi, shton Lippert.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se në afat të shkurtër, barra e borxhit të studentëve shoqërohet me shqetësime të vetë-raportuara për shëndetin dhe shëndetin mendor, sipas autorëve. “Ne menduam se borxhi i studentëve mund të ketë gjithashtu implikime për shëndetin kardiovaskular – dhe rezultatet tona sugjerojnë se po”, thotë Lippert.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles