A janë në rrezik të drejtat kontraceptive tani që të drejtat e abortit janë zhdukur?

spot_img

Shëndeti i përditshëm: E kam lexuar Griswold kundër Konektikatit (rasti që krijoi precedentin për aksesin e kontrollit të lindjes) mund të jetë në rrezik tani që Roe kundër Wade është rrëzuar nga Gjykata e Lartë. Pse?

Liz McCaman Taylor: Qasja e kontrollit të lindjes është në rrezik, dhe kjo është vetëm pjesërisht sepse Griswold mund të përmbyset. Griswold paraprin Kaprolli me gati 10 vjet – dhe ajo vendos skenën për të Kaprolli — të dyja rastet përfshinin garancinë e lirisë në 14th Klauzola e procesit të duhur të ndryshimit dhe të drejtat e privatësisë, sepse ky ndryshim zbatohet në mënyrë specifike për veprimet e shtetit. te dyja Kaprolli dhe Griswold përfshijnë ligjet shtetërore që shkelin të drejtat e privatësisë.

EH: Pra, lidhja është një çështje e privatësisë?

LMT: Po. Të Griswold Vendimi thoshte se kontrolli i lindjes dhe ajo që ndodh mes një çifti të martuar në dhomën e gjumit është një nga vendimet më private që njerëzit mund të marrin. Dhe pastaj në vitet ’70 me Kaprolli, ka pasur një analizë shumë të ngjashme, ndërsa jo tamam e njëjtë. Ekziston një linjë ndërmjet të dyjave. Të vendimi që doli sot mendon se ishte ajo Kaprolli ishte gabim sepse aborti nuk është brenda garancisë së lirisë së 14th Klauzola e Procesit të Amendamentit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles