Si e dëmton shëndetin publik mohimi i abortit

Vendimi, i cili zhvlerëson vitin 1973 Roe kundër Wade vendim gjykate që bëri aborti aksesoni ligjin e vendit në Shtetet e Bashkuara, do të thotë që shtetet do të përcaktojnë nëse është e ligjshme të kërkosh një abort. Në varësi të vendit ku jeton një person, mund të jetë e nevojshme të udhëtoni distanca të gjata për të gjetur një shtet dhe klinikë që mund të kryejë një abort brenda kornizës kohore ku lejohet procedura, në varësi të asaj se sa larg është shtatzënia.

Ja çfarë duan të dini avokatët e shëndetit të grave.

1. Humbja e të drejtave të abortit do të dëmtojë më tej pakicat dhe ata me më pak para

Të qenit i detyruar për të rritur fëmijë kufizon aftësinë e një personi për të punuar dhe për të ndërtuar një karrierë të qëndrueshme për një kohë të gjatë. “Njerëzit do të vuajnë,” tha Raegan McDonald-Mosley, MD, MPHCEO i Fuqia për të vendosur, një fushatë për të parandaluar shtatzëninë e paplanifikuar. “Atyre do t’u mungojë puna dhe do të duhet të udhëtojnë distanca të gjata [to states where abortion is still legal]. Pasojat do të bien më rëndë mbi njerëzit me ngjyrë dhe njerëzit që jetojnë me të ardhura më të ulëta, ata në zonat rurale dhe të rinjtë – ata nën 18 vjeç. Njerëzit që nuk mund të bëjnë abort kanë më shumë gjasa të jetojnë në varfëri dhe fëmijët e tyre janë më pak gjasa për t’u takuar [developmental] piketa. Aksionet janë të larta”, thotë Dr. McDonald-Mosley.

Gratë në Shtetet e Bashkuara tashmë e kanë norma më të larta të vdekjeve gjatë shtatzënisë, gjatë lindjes, ose menjëherë pas lindjes së një fëmije sesa vendet e tjera të zhvilluara, dhe rreziku është dukshëm më i lartë për nënat zezake dhe hispanike. Sipas një Raporti i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC). nga shkurti 2022, vdekje të tilla u rritën nga viti 2018 në 2020.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles