6 Përfitimet e terapisë në grup për trajtimin e shëndetit mendor

Në fillim, ideja për të marrë pjesë në terapinë në grup mund të duket frikësuese. Kush dëshiron ta ndajë historinë e tij me të huajt? Por terapia në grup, në të cilën një ose më shumë psikologë drejtojnë një grup prej 5 deri në 15 persona, mund të jetë shumë e dobishme. Në fakt, “pjesëmarrësit shpesh habiten se sa shpërblyese mund të jetë përvoja e tyre,” thotë Ben Johnson, PhD, ABPP, një psikolog klinik, drejtor i terapisë dhe stërvitjes konjitive të sjelljes në Rhode Island dhe një asistent profesor klinik në Shkollën Mjekësore Warren Albert të Universitetit Brown në Providence, RI “Unë jam një fans i madh i terapisë në grup”.

Patti Cox, PhD, CGP, në praktikë private në Nju Jork dhe presidente e Shoqërisë së Psikoterapisë së Grupit Lindor, një degë rajonale e Shoqatës Amerikane të Psikoterapisë së Grupit, thotë se çdokush mund të përfitojë nga terapia në grup “Ajo që është e rëndësishme është të jesh në grupin e duhur në koha e duhur”, thotë ajo. “Një krizë akute nuk është koha më e mirë për të filluar terapinë në grup, sepse nevojat tuaja janë kaq të mëdha.”

Grupet zakonisht takohen një ose dy herë në javë për 90 minuta deri në dy orë. Sa shumë duan të tregojnë njerëzit për veten e tyre është shumë individuale, por ka siguri në të ditur se ajo që thuhet në grup, qëndron në grup.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles