4 Përfitimet shëndetësore të rrethprerjes

spot_img

Rrethprerja, heqja e pjesshme ose e plotë e lafshës nga penisi, kryhet për arsye fetare, sociale dhe shëndetësore. Megjithëse shkalla kombëtare e rrethprerjes së të porsalindurve ka rënë, më shumë se gjysma e të porsalindurve meshkuj në këtë vend janë bërë synet, sipas të dhëna nga Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Procedura ka qenë prej kohësh e diskutueshme, me disa prindër që vënë në dyshim përfitimet e saj dhe kanë frikë nga komplikimet. Në vitin 2012, Akademia Amerikane e Pediatrisë zbuloi se përfitimet shëndetësore të synetisë së të porsalindurve janë më të mëdha se rreziqet, por AAP nuk rekomandoi rrethprerjen universale të të porsalindurve. Ndërsa procedura kryhet më së shpeshti tek të porsalindurit, rrethprerja është një opsion për meshkujt e rritur për një sërë arsyesh.

Më poshtë janë katër përfitimet e mundshme shëndetësore të synetisë.

1. Rreziku i reduktuar i kancerit të prostatës. Një studim i madh i kohëve të fundit i botuar në BJU ​​International zbuloi se rrethprerja kishte një efekt mbrojtës kundër rreziku i kancerit të prostatësveçanërisht në mesin e meshkujt me ngjyrë që janë në rrezik të lartë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles