21 vendet më mikrobe që nuk po i pastroni

Njerëzit shmangin prekjen e gjërave dukshëm të pista – tualetet, koshët e plehrave, çdo gjë në një banjë publike. Por për çdo të keqe të njohur, ka një mori kërcënimesh nën radar që i vendosim në gojë, rrotullohemi gjatë gjithë natës dhe rregullisht i fërkojmë fytyrat tona. Në përpjekje për të qenë të pastër, të lumtur dhe të shëndetshëm, këtu janë 21 gjëra çuditërisht të pista dhe çfarë të bëni për to.

Kuzhina

Sfungjeri

Është e lehtë që bakteret dhe grimcat e ushqimit të bllokohen në të çarat e sfungjerëve, duke krijuar kushte ideale për bakteret që të shumohen. I lagësht, i errët – çfarë tjetër mund të kërkojnë bakteret?!

Çfarë duhet bërë: Provoni sfungjerët antibakterialë dhe sapunët e enëve për të kufizuar të këqijat më të vogla të baktereve – por asnjëra nuk është shumë efektive në kontrollin e përhapjes së njerëzve të këqij si E. Coli dhe Salmonela. Jini tepër të sigurt duke dezinfektuar sfungjerët të paktën një herë në javë duke i zhytur në një zgjidhje zbardhuese për 5 minuta ose duke i vendosur mikrovalë në temperaturë të lartë për dy minuta. (Metoda e mikrovalës madje është treguar se vret 99 përqind të baktereve!)

LIDHUR: 10 pika të nxehta për mikrobet

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles