1/3 e amerikanëve mbipeshë nuk mendojnë se janë mbipeshë

Ne e dëgjojmë atë gjatë gjithë kohës – Amerika ka një problem obeziteti. Eshte e vertete – Amerika është shtëpia e më shumë njerëzve obezë se çdo vend tjetër në botë. Por kur bëhet fjalë për shëndetin tonë, mesazhi duket se nuk zhytet. Kur u anketuan, vetëm 36 për qind e amerikanëve thonë se janë mbipeshë, sipas më të fundit. Sondazhi i Gallup. Kjo është gati më pak se gjysma e sasisë që është në të vërtetë – 66 për qind e të rriturve amerikanë janë ose mbipeshë ose obezë, sipas një studimi të Lancet të botuar në maj.

Në thelb, shumica e njerëzve nuk raportojnë se janë mbipeshë, edhe pse shumica janë.

Nga njerëzit e anketuar nga Gallup, 55 për qind raportuan se nuk ishin mbipeshë dhe nuk përpiqeshin të humbnin peshë. Tetëmbëdhjetë për qind thanë se ishin mbipeshë dhe përpiqeshin të humbnin peshë, ndërsa 18 për qind thanë se ishin mbipeshë, por nuk po përpiqeshin të humbnin. 8 për qind e mbetur thanë se nuk ishin mbipeshë, por ende po përpiqeshin të humbnin.

Gratë kishin më shumë gjasa se burrat të raportonin se ishin mbipeshë (40 përqind krahasuar me 33 përqind), dhe gjithashtu kishin më shumë gjasa të raportonin se po përpiqeshin të humbnin peshë – pavarësisht nëse e konsideronin veten mbipeshë apo jo. Të rriturit më të rinj kishin më shumë gjasa të raportonin kënaqësi me peshën e tyre sesa të rriturit e moshuar, treguan rezultatet e sondazhit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles