16:8 Dieta e agjërimit mund të ndihmojë në humbjen e peshës, uljen e presionit të gjakut

spot_img

Për të humbur peshë dhe për të përmirësuar shëndetin tuaj të përgjithshëm,. agjërimi me ndërprerje mund të mbajë çelësin e suksesit. Autorët e hulumtimi, i cili u botua në numrin e qershorit 2018 të Të ushqyerit dhe plakja e shëndetshmethonë se rezultatet e tyre mbështesin të dhënat e mëparshme se ushqimi i kufizuar me kohë mund të përmirësojë shënuesit e shëndetit në mënyra të ndryshme.

Ndryshe nga kërkimet e mëparshme, studimi u fokusua në mënyrë specifike tek pjesëmarrësit që janë obezë. Njëzet e tre individë, të cilët mesatarisht ishin 45 vjeç dhe kishin një indeksi i masës trupore (BMI) nga 35, u përfshinë. Për 12 javë, pjesëmarrësit u udhëzuan të hanin çdo gjë që dëshironin, por vetëm nga ora 10 e mëngjesit deri në 6 pasdite, jashtë atyre orëve, atyre iu tha të konsumonin vetëm ujë ose pije pa kalori si çaji i zi ose kafe. Dieta quhet “16:8”, e cila i referohet numrit të orëve që agjëroni kundrejt numrit të orëve që hani.

“Rezultati më befasues që gjetëm është edhe pse u thamë se mund të hanin çfarë të donin, ata kishin një kufizim natyror të kalorive prej rreth 350 kalori në ditë. [compared with the control group]”, thotë autori kryesor i studimit, Kelsey Gabel, RD, kandidate për doktoraturë në Universitetin e Illinois në Çikago. E thënë ndryshe, megjithëse studiuesit nuk u thanë pjesëmarrësve në dietën 16:8 që të kufizonin marrjen e kalorive, mesatarisht, ata përfunduan duke marrë rreth 350 kalori më pak në ditë thjesht duke kufizuar periudhën kohore gjatë së cilës hanin.

LIDHUR: Programet e humbjes së peshës që duhet të provoni dhe dietat e modës që duhet të anashkaloni nëse dëshironi rezultate

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles