Zelanda e Re do t’u kërkojë të gjithë udhëtarëve në SHBA dhe MB të japin rezultat negativ të testit COVID-19

spot_img

Zelanda e Re dëshiron ta bëjë verën të pandalshme dhe për këtë arsye, prezantoi një masë të re paraprake.

Udhëtarëve nga Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara të destinuara për në Zelandën e Re do t’u kërkohet të tregojnë një rezultat negativ të testit për COVID-19 përpara se të nisen.

Qeveria e Zelandës së Re njoftoi se kërkesa e re e testit PCR do të kërkojë që udhëtarët nga Britania e Madhe ose SHBA të kenë një formular me shkrim, të certifikuar nga një laborator ose një formë tjetër e provave të miratuara, që tregon një rezultat negativ në 72 orë para nisjes. Ai do të hyjë në fuqi në fluturimet që mbërrijnë në Zelandën e Re pas orës 23:59 të datës 15 janar.

Po punohet për masa të ngjashme për udhëtarët që përdorin shumicën e rrugëve të tjera me distanca të gjata për në Zelandën e Re.

Një plan i detajuar për të vënë në veprim kërkesën e re në MB dhe SHBA është duke u zhvilluar me linjat ajrore dhe do të komunikohet gjerësisht në kohë për 15 janar nëpërmjet Uebfaqja e Emigracionit NZ dhe qendrën e kontaktit, faqen e internetit të SafeTravel dhe komunikimet direkt me linjat ajrore në mënyrë që ata të mund të kontaktojnë udhëtarët e rezervuar.

Përjashtimet

Një numër shumë i kufizuar njerëzish mund të përjashtohen, duke përfshirë nëse kanë një certifikatë mjekësore që verifikon se janë ekzaminuar brenda 72 orëve përpara nisjes, por nuk janë në gjendje të bëjnë një test për arsye mjekësore. Individët që kanë pasur më parë COVID-19 dhe janë shëruar do të kërkojnë gjithashtu një certifikatë mjekësore si provë.

Zbatimi do të menaxhohet nga një ndryshim në Urdhrin e Kufirit Ajror të Zelandës së Re për ta bërë një shkelje shkeljeje të mbërritjes në Zelandën e Re pa prova të një testi negativ të miratuar.

Testi dhe karantina për COVID-19

Nga ora 23:59 e 31 dhjetorit, kujtdo që udhëton në Zelandën e Re nga MB ose SHBA do t’i kërkohet të:

  • bëni një test për COVID-19 në ‘ditën zero’ brenda 24 orëve nga mbërritja në një strukturë të menaxhuar izolimi dhe karantine
  • qëndroni në dhomën tuaj derisa të dihen rezultatet e testit

Nëse jeni simptomatik në mbërritje, do të shkoni direkt në një strukturë karantine.

Nëse rezultati i testit tuaj zero të ditës është pozitiv, ju do të transferoheni në një strukturë karantine. Nëse rezulton negativ, do t’ju duhet të vazhdoni pjesën e mbetur të qëndrimit tuaj të izolimit 14 ditësh të menaxhuar në objektin tuaj si zakonisht. Do të testoheni sërish në ditën e tretë dhe ditën e 12-të.

Testi para nisjes është një kërkesë shtesë për testimin e ditës zero/ditën e parë dhe qëndrimi në dhomën e tyre në izolimi dhe karantina e menaxhuar (MIQ) Kërkesa për ardhjet nga vendet me rrezik më të lartë që hyri në fuqi të premten e kaluar. Udhëtarët nga Britania e Madhe dhe SHBA do të duhet të kalojnë ende regjimin e karantinës 14-ditore të Zelandës së Re.

Redukton rrezikun e pasagjerëve të infektuar në fluturimet ndërkombëtare që infektojnë pasagjerë të tjerë me COVID-19.

Shumica e qendrave kryesore të tranzitit për fluturimet nga Mbretëria e Bashkuar në Zelandën e Re kërkojnë që pasagjerët të kenë pasur një test negativ 72 orë para nisjes, dhe Japonia dhe Kina aktualisht kanë ndaluar të gjitha fluturimet nga Mbretëria e Bashkuar.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles