Arritjet e vizitorëve në Hawaii ranë 73.7% në 11 muajt e parë të 2020

spot_img

Divizioni i Kërkimeve të Turizmit i Autoritetit të Turizmit të Hawait (HTA) njoftoi statistikat e vizitorëve për nëntor 2020 që tregojnë ndikime të rëndësishme për shkak të pandemisë COVID-19.

Nëntor 2020ardhjet e vizitorëve janë ulur me 77.3 për qind krahasuar me një vit më parë.

Nëntorin e kaluar, gjithsej 183,779 vizitorë udhëtuan në Hawai’i me shërbim ajror, krahasuar me 809,076 vizitorë që erdhën me shërbim ajror dhe anije turistike në nëntor 2019.

Shumica e vizitorëve ishin nga Perëndimi i SHBA (137,452, -63.4%) dhe Lindja e SHBA (40,205, -73.3%).

Përveç kësaj, erdhën 524 vizitorë Japonia (-99.6%) dhe 802 kanë ardhur nga Kanadaja (-98,4%). Ishin 4795 vizitorë nga Të gjitha tregjet e tjera ndërkombëtare (-94,3%). Shumë nga këta vizitorë ishin nga Guamdhe një numër i vogël vizitorësh ishin nga Filipinet, Azia e tjera, Evropa, Amerika Latine, Oqeania dhe Ishujt e Paqësorit. Ditët totale të vizitorëve *1 kanë rënë 65.9 për qind krahasuar me nëntorin e vitit të kaluar.

11 muajt e parë të 2020, mbërritjet totale të vizitorëve ranë 73,7 për qind në 2,480,401 vizitorë, me shumë më pak mbërritje nga shërbimi ajror (-73,7% në 2,450,610) dhe nga anijet turistike (-77,5% në 29,792) krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ditët totale të vizitorëve ranë 68.4 për qind.

Nga viti në ditë, mbërritjet e vizitorëve me shërbimin ajror janë ulur nga Perëndimi i SHBA (-72.4% në 1,154,401), Lindja e SHBA (-70.7% në 604,524), Japonia (-79.5% në 295,354), Kanadaja (-66.9% në 157,367) dhe Të gjitha tregjet e tjera ndërkombëtare (-79.2% në 238,963).

Duke filluar nga 15 tetori, pasagjerët që mbërrijnë nga jashtë shtetit dhe që udhëtojnë brenda qarkut mund të anashkalojnë Vetëkarantinimi i detyrueshëm 14-ditor me një rezultat të vlefshëm negativ të testit NAAT për COVID-19 nga një partner i besuar i testimit dhe udhëtimit.

Duke filluar nga data 6 nëntor, udhëtarët nga Japonia gjithashtu mund të anashkalojë karantinën e detyrueshme në Hawai’i me një rezultat negativ të testit nga një partner i besuar testimi në Japoni. Megjithatë, pas kthimit në Japoni, udhëtarët iu nënshtruan një karantine 14-ditore.

Një politikë e re shtetërore hyri në fuqi më 24 nëntor duke kërkuar që të gjithë udhëtarët trans-paqësor të marrin pjesë në programi i testimit para udhëtimit për të patur një rezultat negativ të testit përpara nisjes së tyre në Hawai’i dhe rezultatet e testit nuk do të pranohen më sapo një udhëtar të arrijë në shtet.

Kaua’i, Hawai’i Island, Maui dhe Moloka’i gjithashtu kishin një karantinë të pjesshme në nëntor. Banorët dhe vizitorët e Lāna’i-t ishin nën një urdhër qëndrimi në shtëpi nga 27 tetori deri më 11 nëntor. Përveç kësaj, Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) vazhduan të zbatonin “Urdhrin pa lundrim” në të gjitha anijet e lundrimit.

Statistikat e shpenzimeve për nëntor 2020 ishin të gjithë nga vizitorë amerikanë. Të dhënat nga vizitorët nga tregjet e tjera nuk ishin të disponueshme. Vizitorët e SHBA-së perëndimore shpenzuan 251.9 milionë dollarë (-55.3%) në nëntor 2020, dhe shpenzimet mesatare ditore të tyre ishin 156 dollarë për person (-12.8%). Vizitorët e Lindjes së SHBA-së shpenzuan mesatarisht 86.5 milionë dollarë (-71.8%) dhe 160 dollarë për person në baza ditore.

Një total prej 440,846 ulësesh ajrore trans-Paqësore shërbyen në Ishujt Havai në nëntor, 58.9 për qind më pak nga një vit më parë. Nuk kishte vende të planifikuara nga Kanadaja dhe Oqeania, dhe dukshëm më pak vende të planifikuara nga Azia e Tjetër (-99,2%), Japonia (-98,4%), Lindja e SHBA (-56,5%), SHBA Perëndimi (-43,5%) dhe vende të tjera (-50.5%) krahasuar me një vit më parë.

Pikat e tjera kryesore

Perëndimi i SHBA: Në nëntor, 110,942 vizitorë erdhën nga rajoni i Paqësorit, krahasuar me 299,538 vizitorë një vit më parë, dhe 26,510 vizitorë erdhën nga rajoni Malor krahasuar me 65,587 një vit më parë. Përgjatë 11 muajve të parë të 2020, ardhjet e vizitorëve u ulën ndjeshëm nga rajonet e Paqësorit (-73,3% në 880,743) dhe maleve (-68,3% në 253,168) nga viti në vit.

Për Kaliforninë, një urdhër i kufizuar qëndrimi në shtëpi ishte në fuqi më 21 nëntor për shkak të ringjalljes së rasteve të COVID-19. Banorët e Kalifornisë që ktheheshin në shtëpi u këshilluan të vetëkarantinohen për 14 ditë. Oregon ishte në një ngrirje dy-javore mbarëkombëtare nga 18 nëntori deri më 2 dhjetor, me masa për reduktimin e rrezikut që kufizojnë tubimet, kufizojnë operacionet e objekteve të shitjes me pakicë dhe ngrënies, mbylljen e palestrave dhe aktiviteteve rekreative dhe duke kërkuar që shumica e bizneseve të mandatojnë punën nga shtëpia për të. punonjësit. Për Uashingtonin, u lëshua një këshillë udhëtimi duke u kërkuar banorëve të qëndronin afër shtëpisë dhe u rekomandua një karantinë 14-ditore për banorët e kthyer.

Lindja e SHBA: Nga 40,205 vizitorë të Lindjes së SHBA-së në nëntor, shumica ishin nga rajonet Qendrore Perëndimore Jugore (-63,1% në 9,744), Atlantik Jugor (-71,5% në 9,649) dhe Lindore Veri Qendrore (-75,2% në 7,241). Gjatë 11 muajve të parë të vitit 2020, ardhjet e vizitorëve ranë ndjeshëm nga të gjitha rajonet. Tre rajonet më të mëdha, Lindja e Veriut Qendrore (-67,8% në 124,301), Atlantiku Jugor (-74,1% në 117,370) dhe Perëndimi Verior Qendror (-58,1% në 101,152) panë ulje të mprehta krahasuar me 11 muajt e parë të 2019-ës.

Në Nju Jork, banorët e kthyer duhej të bënin një test për COVID brenda tre ditëve nga nisja dhe duhet të karantinoheshin për tre ditë. Në ditën e katërt të karantinës së tyre, udhëtari duhet të marrë një tjetër test për COVID. Nëse të dyja testet rezultojnë negative, udhëtari mund të dalë nga karantina herët pas marrjes së testit të dytë negativ diagnostik.

Japonia: Në nëntor, 524 vizitorë mbërritën nga Japonia krahasuar me 131,536 vizitorë një vit më parë. Nga 524 vizitorë, 428 mbërritën me fluturime ndërkombëtare nga Japonia dhe 96 erdhën me fluturime të brendshme. Nga viti në datë deri në nëntor, mbërritjet ranë 79.5 për qind në 295,354 vizitorë.

Duke filluar nga 6 nëntori, udhëtarët nga Japonia mund të anashkalojnë karantinën e detyrueshme të Hawai’i me një rezultat negativ të testit nga një partner i besuar testimi në Japoni. Sidoqoftë, shumica e shtetasve japonezë që kthehen nga jashtë duhet të karantinohen për 14 ditë, përveç udhëtarëve të kualifikuar të biznesit që u kthyen nga udhëtimet jashtë shtetit që zgjasin një javë ose më pak. Këta udhëtarë biznesi duhet të kenë prova të një testi negativ të koronavirusit dhe ata ishin të kufizuar vetëm për të udhëtuar midis punës dhe shtëpisë.

Kanada: Në nëntor, 802 vizitorë mbërritën nga Kanadaja krahasuar me 50,598 vizitorë një vit më parë. Të gjithë 802 vizitorët erdhën në Hawai’i me fluturime të brendshme. Nga viti në datë deri në nëntor, mbërritjet ranë 66.9 për qind në 157,367 vizitorë. Kufijtë tokësorë të SHBA-së me Kanadanë janë mbyllur pjesërisht që nga marsi 2020. Kanadezët u lejuan të udhëtonin në SHBA me rrugë ajrore dhe banorët kanadezë që kthehen duhet të izolohen për 14 ditë.

Australia: Kishte 65 vizitorë që udhëtuan në Hawai’i në nëntor krahasuar me 18,725 vizitorë një vit më parë. Të 65 vizitorët erdhën me fluturime të brendshme. Përgjatë 11 muajve të parë të 2020-ës, mbërritjet ranë 81,0 për qind në 50,228 vizitorë. Qeveria australiane vazhdoi të vendoste një ndalim për të gjitha udhëtimet jashtë shtetit për australianët, përveç nëse jepej një përjashtim. Banorëve që ktheheshin në Australi iu kërkua t’i nënshtroheshin një karantine të detyrueshme 14-ditore.

Zelanda e Re: Në nëntor kishte 51 vizitorë kundrejt 4,338 vizitorëve një vit më parë. Këta 51 vizitorë mbërritën me fluturime të brendshme. Gjatë 11 muajve të parë të 2020-ës, mbërritjet ranë 84,5 për qind në 10,877 vizitorë. Qeveria e Zelandës së Re këshilloi Zelandezët e Re që të përmbahen nga udhëtimet jashtë shtetit për shkak të rreziqeve shëndetësore të COVID-19 dhe kufizimeve të udhëtimit. Banorëve që ktheheshin në Zelandën e Re iu kërkua të përfundonin të paktën 14 ditë karantinë dhe të testonin negativ për COVID-19 përpara se të hynin në komunitet.

Kina: Në nëntor kishte 188 vizitorë krahasuar me 4258 vizitorë një vit më parë. Këta 188 vizitorë mbërritën me fluturime të brendshme. Nga viti i deri më sot, deri në nëntor, mbërritjet u ulën me 87.8 për qind në 10,348 vizitorë. Shtetasve kinezë që ktheheshin iu kërkua të demonstronin prova të një rezultati negativ të COVID-19 të lëshuar jo më shumë se 72 orë para nisjes, të kryer nga një ofrues i miratuar dhe u mandatuan t’i nënshtroheshin një karantine të detyrueshme 14-ditore.

Korea: Në nëntor kishte 97 vizitorë kundrejt 20,272 vizitorëve një vit më parë. Nga 97 vizitorët, 83 mbërritën me fluturime të brendshme dhe 14 mbërritën me një fluturim ndërkombëtar nga një transportues kryesor i cili fluturon si linjat e brendshme ashtu edhe ato ndërkombëtare. Gjatë 11 muajve të parë të 2020-ës, mbërritjet ranë 79,7 për qind në 41,959 vizitorë. Banorët që ktheheshin në Kore u testuan me të mbërritur për COVID-19, u instaluan me aplikacionin e mbrojtjes së sigurisë në vetë-karantinë në telefonin e tyre për të monitoruar shëndetin e tyre dhe iu nënshtruan një karantine të detyrueshme 14-ditore.

Tajvan: Në nëntor kishte 31 vizitorë krahasuar me 990 vizitorë një vit më parë. Këta 31 vizitorë erdhën me fluturime të brendshme. Nga viti në datë deri në nëntor, mbërritjet ranë 84.6 për qind në 3,512 vizitorë. Banorëve të kthyer tajvanez u kërkua të karantinohen për 14 ditë.

Evropa: Kishte 330 vizitorë nga Evropa (Mbretëria e Bashkuar, Franca, Gjermania, Italia dhe Zvicra) në nëntor kundrejt 9,097 vizitorëve një vit më parë. Këta 330 vizitorë mbërritën me fluturime të brendshme. Gjatë 11 muajve të parë të 2020-ës, mbërritjet ranë 83,4 për qind në 21,198 vizitorë. Gjermania vendosi një bllokim njëmujor më 2 nëntor për shkak të një vale të dytë të COVID-19. Shtetasit gjermanë që kthehen duhet të paraqesin një certifikatë që tregon një rezultat negativ për COVID-19 të lëshuar jo më shumë se 48 orë para nisjes. Individët që nuk janë në gjendje të prodhojnë një certifikatë të tillë duhet t’i nënshtrohen testimit në mbërritje dhe u kërkohet të izolohen në pritje të rezultateve të tyre të testit. Në Mbretërinë e Bashkuar, një bllokim kombëtar u zbatua më 5 nëntor deri më 2 dhjetor 2020. Banorëve të kthyer në MB iu kërkua të vetëkarantinohen për 14 ditë.

Amerika Latine: Kishte 239 vizitorë nga Amerika Latine (Meksika, Brazili dhe Argjentina) në nëntor krahasuar me 1,272 vizitorë një vit më parë. Këta 239 vizitorë erdhën me fluturime të brendshme. Nga viti në datë deri në nëntor, mbërritjet ranë 74.9 përqind në 5,710 vizitorë. Në Argjentinë, të gjithë udhëtarët që vijnë duke përfshirë banorët e kthyer duhet të dorëzojnë një test të vlefshëm negativ PCR të përfunduar deri në 72 orë përpara udhëtimit ose t’i nënshtrohen karantinës. Në Meksikë, kufizimet kufitare të SHBA-së dhe Meksikës përfunduan më 21 nëntor. Kufizimet zbatoheshin për kalimet jo thelbësore, por jo për tregtinë. Nuk kishte kufizime karantine për kthimin e shtetasve meksikanë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles