Udhëzime të reja për një udhëtim të sigurt dhe pa probleme

spot_img

Këshilli Botëror i Udhëtimit dhe Turizmit (WTTC) ka paraqitur të saj udhëzime të reja Udhëtim i sigurt dhe pa probleme duke përfshirë testimin dhe gjurmimin, pas provave mjekësore, për t’u siguruar që njerëzit mund të shijojnë Udhëtimet e Sigurta në ‘normalitetin e ri’.

Udhëzimet do të sigurojnë që sektori i udhëtimit të pajiset me një kuadër të gjerë për të ndihmuar qeveritë dhe biznesin privat të punojnë në bashkëpunim për të krijuar programe të përafruara të testimit dhe gjurmimit të kontakteve.

Iniciativa është pjesë e Udhëtimit të Sigurt dhe të Pandërprerë (SSTJ) të WTTC-së, i cili synon të mundësojë një eksperiencë të qetë, të sigurt dhe të sigurt të udhëtarëve nga fundi në fund, duke përfshirë fluturimet dhe udhëtimet jo-ajrore.

Ai përfshin identifikimin sistematik të verifikuar biometrik gjatë udhëtimit, për udhëtime të gjata dhe ndërkombëtare, duke zëvendësuar verifikimet manuale dhe përfshihet në një raport të ri WTTC, të publikuar sot.

Udhëtarët dhe ata që punojnë në sektorin e Udhëtimit dhe Turizmit mund të sigurohen për një mjedis më të sigurt dhe më të sigurt, falë një hapi në përdorimin e teknologjisë pa kontakt.

Kjo përfshin biometrikën, pastrimin më të shpejtë për pasagjerët në hyrje dhe dalje dhe përpunimin jashtë vendit si pjesë e aftësive të përmirësuara SSTJ që ndihmon në reduktimin e transmetimit.

Zbulimi dhe izolimi i atyre njerëzve me virus ka rezultuar të jetë një mekanizëm efektiv për të frenuar shpërthimet e mëparshme. Kjo u ka mundësuar atyre të udhëtojnë përsëri pa vaksinë, si në shpërthimet e mëparshme si Ebola, SARS dhe MERS. Meqenëse 80% e mbartësve të COVID-19 janë asimptomatikë sipas ekspertëve mjekësorë, testimi dhe gjurmimi bëhet thelbësor për kontrollin dhe reduktimin e transmetimit.

Udhëzimet e reja u prodhuan nga konsultimi i gjerë me aktorë të ndryshëm, duke përfshirë anëtarët e WTTC, ekspertë shëndetësorë dhe zyrtarë qeveritarë, dhe sipas udhëzimeve të OBSH-së dhe CDC-së, dhe udhëzimeve të ICAO CART Take off. WTTC në partneritet me konsulentët e menaxhimit global, Oliver Wyman, kreu konsultimet dhe prodhoi këtë raport.

Parimet dhe rekomandimet që rezultojnë të kornizave të reja udhëzuese do të ndihmojnë qeveritë që kërkojnë testim, gjurmim, marrjen e një certifikate testimi/vaksinimi të udhëtarëve dhe sigurimin shëndetësor specifik të udhëtarëve për COVID-19 për t’i përfshirë ato si pjesë e planit të tyre të përgjithshëm të rimëkëmbjes.

Duke inkurajuar miratimin e tyre global, WTTC synon të sigurojë mesazhe të harmonizuara dhe të qëndrueshme përmes partneriteteve të koordinuara, bashkëpunuese dhe transparente në të gjithë sektorin e Udhëtimit dhe Turizmit.

Ato mbështeten gjithashtu nga prova të bazuara në fakte mjekësore, siç ofrohen nga qeveri të shumta shtetërore dhe autoritete të shëndetit publik, si Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) me qendër në SHBA.

Gloria Guevara, Presidente dhe CEO e WTTC, tha: “Siguria dhe higjiena e udhëtarëve është parësore. Kjo është arsyeja pse udhëzimet tona të reja për udhëtime të sigurta dhe pa probleme, duke përfshirë testimin dhe gjurmimin, janë krijuar për të ndihmuar në rikuperimin e Udhëtimit dhe Turizmit përmes identifikimit dhe/ose izolimit të udhëtarëve të infektuar.

“Kjo është në përputhje me këshillat e OBSH-së dhe autoriteteve të tjera udhëheqëse shëndetësore se mënyra më e mirë për të kontrolluar dhe reduktuar përhapjen e virusit COVID-19, është përmes identifikimit të hershëm të transportuesve për t’u siguruar që ata të mos udhëtojnë.

“Udhëzimet e reja të WTTC-së nënkuptojnë se ne tani mund të zëvendësojmë përzierjen konfuze të masave të ndryshme, duke përfshirë karantina shumë të dëmshme, të cilat ekzistojnë aktualisht, për t’u ofruar besim udhëtarëve dhe qeverive njësoj duke mbrojtur shëndetin publik.

“Flluskat” ose “korridoret” e udhëtimit midis zonave/zonave ose vendeve me rrezik të ulët COVID-19 do të ndihmojnë gjithashtu në kufizimin e kërkesave të testimit për udhëtarët dhe do të mbështesin përpjekjet e qeverive dhe bizneseve private që punojnë në partneritet së bashku për të stimuluar kërkesën e udhëtarëve.

Dan Richards, CEO i Global Rescue, tha: “Sipas anketës Global Rescue të anëtarëve, gati 80% e udhëtarëve presin të kthehen në rrugët e frymëmarrjes dhe rrugët. Udhëtarët janë të përgatitur për t’u testuar dhe 91% e njerëzve të anketuar janë të gatshëm të ndajnë historinë personale mjekësore dhe planet e tyre të udhëtimit si një parakusht për t’u kthyer në udhëtim. Ata janë të gatshëm dhe të etur për të ndihmuar për të mbajtur veten dhe ata përreth tyre të sigurt.

WTTC identifikoi pesë thirrje kritike për veprim ndaj qeverive gjatë rimëkëmbjes së COVID-19.

  1. Mbështetni testet e shpejta dhe të besueshme si një rrugë kritike për të siguruar shëndetin publik dhe një strategji të shpejtë testimi dhe gjurmimi kontakti për të ndihmuar në frenimin e përhapjes së virusit
  2. Bashkëpunimi shumëpalësh dhe respektimi i udhëzimeve të njohura ndërkombëtarisht për t’u mundësuar ‘udhëtarëve të aprovuar’ të udhëtojnë drejt destinacioneve të shumta duke përdorur një proces të vetëm dhe kornizë të vlerësimit të rrezikut
  3. Mbështetni ‘flluska’ e udhëtimit ose ‘korridoret turistike’ midis zonave/zonave ose vendeve me rrezik të ulët COVID-19 bazuar në kriteret e njohura se çfarë përbën rrezik të ulët, të mesëm dhe të lartë dhe ku bien dakord qeveria e origjinës dhe qeveria e destinacionit. Këto flluska dhe korridore mund të ndihmojnë për të kufizuar kërkesat e testimit për udhëtarët dhe për të mbështetur rimëkëmbjen
  4. Hiqni këshillat dhe rekomandimet e përgjithshme të udhëtimit kundër udhëtimeve ndërkombëtare jo thelbësore pasi kjo parandalon mbrojtjen e sigurimit për udhëtarët, ndërsa vendet rihapen
  5. Mbështetni një standard global të sigurimit shëndetësor të udhëtarëve, ose të paktën kërkesat minimale, të përcaktuara me kompanitë e sigurimit të sektorit privat

Kjo nismë e fundit WTTC vjen në anën e pasme të një sërë masash të dizajnuara për të rindërtuar besimin global të konsumatorëve dhe për të inkurajuar kthimin e Udhëtimeve të Sigurta.

Protokollet e Udhëtimeve të Sigurta u zhvilluan për sektorin global të Udhëtimit dhe Turizmit, i cili u fokusua në masat për të nxitur biznesin te kompanitë e qirasë së makinave, aeroportet, operatorët turistikë, atraksionet, qiratë afatshkurtra midis shumë sektorëve të tjerë të udhëtimit, për t’u mundësuar atyre të ndjekin regjimet e rrepta shëndetësore dhe higjienike për të. rihapja për biznes.

Mirëqenia e udhëtarëve dhe miliona njerëzve të punësuar në të gjithë sektorin e Udhëtimit dhe Turizmit ishin në qendër të protokolleve dhe u mbështetën nga Organizata Botërore e Turizmit e Kombeve të Bashkuara (UNWTO).

Dëshmitë nga raporti i WTTC-së për Gatishmërinë për Kriza, i cili shqyrtoi 90 lloje të ndryshme krizash, thekson rëndësinë e bashkëpunimit publik-privat për të siguruar që politikat e zgjuara dhe komunitetet efektive të jenë në fuqi për të mundësuar një sektor më elastik të Udhëtimit dhe Turizmit.

Sipas Raportit të Ndikimit Ekonomik 2020 të WTTC-së, gjatë vitit 2019, Udhëtimi dhe Turizmi ishte përgjegjës për një në 10 vende pune (330 milionë gjithsej), duke dhënë një kontribut 10.3% në PBB-në globale dhe duke gjeneruar një në katër të të gjitha vendeve të reja të punës.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles