Udhëtarët jashtë BE-së do të mund të hyjnë në Spanjë me një test negativ Covid-19

Gazeta Zyrtare Shtetërore e Spanjës (BOE) ka publikuar një urdhër nga Ministria e Brendshme që lehtëson kërkesat shëndetësore për hyrjen në Spanjë për udhëtarët nga vendet jo anëtare të BE-së.

Ministri i Spanjës për Industrinë, Tregtinë dhe Turizmin, Reyes Marototha se “ky është një lajm i mirë, i shumëpritur nga sektori i turizmit, duke lehtësuar ardhjen e turistëve jashtë Bashkimit Europian për sezonin e lartë dhe duke garantuar lëvizshmëri të sigurt”.

Nga data 21 maj 2022, këta vizitorë do të jenë në gjendje të tregojnë një certifikatë vaksinimi, rikuperimi ose diagnoze negative në kontrollet e hyrjes, duke sjellë turistët nga vendet jashtë BE-së në përputhje me të njëjtat kushte që kërkohen nga qytetarët e Bashkimit Evropian dhe vendeve të lidhura Shengen. .

Reyes Maroto tha se “faza e re e pandemisë na lejon t’i bëjmë kërkesat shëndetësore për hyrjen në Spanjë më fleksibël, duke i sjellë udhëtarët jashtë BE-së në përputhje me ato të BE-së dhe vendeve shoqëruese të Shengenit. Ky lajm i shkëlqyer, i shumëpritur nga turizmi sektori, do ta bëjë më të lehtë për turistët nga jashtë Evropës që të na vizitojnë këtë sezon të lartë dhe do të garantojë lëvizshmëri të sigurt. Spanja po shfaqet si një nga destinacionet më të dëshirueshme në botë, siç tregohet nga treguesit e kërkesës që muaj pas muaji po i afrohen para nivelet e pandemisë dhe kjo masë do të përshpejtojë rimëkëmbjen e sektorit duke lehtësuar hyrjen e udhëtarëve ndërkombëtarë”.

Sipas urdhrit të publikuar sot në BOE, udhëtarët që hyjnë në Spanjë nga ajri ose deti, pavarësisht nga vendi i origjinës, duhet të kenë një nga këto tre certifikata:

  • Një certifikatë vaksinimi që plotëson kërkesat e përcaktuara nga Ministria e Shëndetësisë.
  • Një certifikatë negative e testit diagnostik SARS-CoV-2. Një test i tipit NAAT (PCR ose i ngjashëm) i kryer brenda 72 orëve përpara nisjes për në Spanjë ose një test antigjen i kryer brenda 24 orëve përpara nisjes për në Spanjë do të jetë i vlefshëm.
  • Certifikata e rikuperimit lëshohet nga autoriteti kompetent ose nga një shërbim mjekësor të paktën 11 ditë pas konfirmimit të infeksionit COVID me PCR ose test antigjenik. Këto certifikata do të jenë të vlefshme për 180 ditë.

Fëmijët nën 12 vjeç përjashtohen nga paraqitja e çdo lloj certifikate. Përveç kësaj, pasagjerët që mbërrijnë nga deti ose në aeroporte me një Certifikatë Dixhitale Covid të BE-së ose të njohur si ekuivalente nga Komisioni Evropian, nuk do të duhet të plotësojnë formularin e kontrollit shëndetësor SPTH.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles