Udhëtarët e Lindjes së Mesme shpenzojnë për të tejkaluar nivelet e para-COVID deri në vitin 2024

spot_img

Një studim i ri zbulon se shuma e parave që udhëtarët e Lindjes së Mesme shpenzojnë për udhëtimet ndërkombëtare të kohës së lirë, do të fillojë të tejkalojë nivelet e para-COVID-it të vitit 2019, në vetëm tre vjet.

Studimi bazohet në një sondazh të fundit të YouGov, të porositur nga Reed Exhibitions, organizatori i Arabian Travel Market (ATM) 2021.

Në vitin 2019, shpenzimet për udhëtimet ndërkombëtare të kohës së lirë në Lindjen e Mesme ishin të konsiderueshme, duke përfaqësuar 47% të totalit të shpenzimeve të përgjithshme të udhëtimit, krahasuar me 37% të shpenzuara për udhëtimet e brendshme të kohës së lirë dhe 8% secila për udhëtimet e biznesit ndërkombëtar dhe vendas.

Në vitin 2020, shpenzimet për udhëtimet ndërkombëtare të kohës së lirë ishin vetëm 20% e shumës së shpenzuar një vit më parë. Megjithatë, këtë vit, shpenzimet krahasuar me vitin 2019, do të rikuperohen në rreth 50%. Do të rritet në 75% në 2022 dhe 95% në 2023, deri në vitin 2024, kur shpenzimet në këtë segment do të tejkalojnë deri në 10 nivelet e para COVID-it.

Udhëtimet e kohës së lirë do të udhëheqin rimëkëmbjen, fillimisht përmes udhëtimeve të brendshme dhe të shkurtra, të cilat arritën kulmin me 85% të të gjithë mbërritjeve gjatë natës në Lindjen e Mesme gjatë vitit 2020. Kjo gradualisht do të kthehet në normalitet gjatë katër viteve të ardhshme me rreth 70% , ndërsa udhëtimet ndërkombëtare bëhen më të njohura dhe marrin pjesë më të madhe të tregut.

Sipas hulumtimit nga TE dhe kompania e saj mëmë Oxford Economics, përhapja e vaksinës, kërkesa e frenuar e mbështetur nga kursimet e larta të konsumatorëve, rikuperimi i punësimit dhe kufizimet e udhëtimit, do të motivojë kthimin në rritjen ekonomike globale prej 5.6% këtë vit, rimëkëmbja më e shpejtë ekonomike në 40 vjet. Kontributi i përgjithshëm i industrisë së udhëtimeve dhe turizmit në vitin 2019 përbënte 10.4% të PBB-së totale në mbarë botën, duke theksuar rëndësinë e saj për ekonominë globale.

Në ekonomitë e përparuara, normat e kursimeve të familjeve janë rritur nga më pak se 10% e të ardhurave para vitit 2020, në një rritje prej 25% gjatë bllokimit, përpara se të bien në pak më shumë se 15% ndërsa kufizimet u lehtësuan.

Për sa i përket përhapjes së vaksinave, megjithëse shpërndarja mund të jetë e pabarabartë dhe për këtë arsye pengon disa destinacione nga mirëpritja e turistëve, shumë destinacione të njohura të kohës së lirë si Emiratet e Bashkuara Arabe, SHBA, Britania e Madhe, Izraeli, Spanja dhe Turqia synojnë të kenë deri në 70% të popullsisë së tyre të vaksinuar përpara Në fund të vitit 2021. Masa të tjera do të jenë të nevojshme dhe ka të ngjarë të futen në shumë destinacione për të lehtësuar rikuperimin e udhëtimeve, si për shembull testime më të përhapura.

Tani në vitin e tij të 28-të dhe duke punuar në bashkëpunim me DWTC dhe Departamentin e Marketingut të Turizmit dhe Tregtisë në Dubai (DTCM), tema e ATM 2021 do të jetë “Një agim i ri për udhëtimet dhe turizmin”.

Një program gjithëpërfshirës seminaresh do të eksplorojë rrugën e pashmangshme drejt rimëkëmbjes duke trajtuar gjendjen aktuale të industrisë, duke shqyrtuar tendencat në zhvillim dhe se si teknologjia e inovacionit, qëndrueshmëria dhe angazhimi me brezin e ardhshëm të udhëtarëve globalë, do ta çojnë industrinë përpara.

ATM 2021 do të luajë gjithashtu një rol integral në Javën e Udhëtimit Arabik dhe për herë të parë do të vendoset një format i ri hibrid. Kjo do të thotë se do të organizohet një ATM shtesë virtuale për të funksionuar javën në vijim, i cili do të plotësojë ngjarjen personalisht duke akomoduar vizitorë që mund të mos jenë në gjendje të udhëtojnë në Dubai. Inaugurimi i ATM Virtual 2020 tërhoqi 12,000 pjesëmarrës në internet nga 140 vende, për tre ditë.

Partnerët strategjikë të ATM 2021 përfshijnë Departamentin e Marketingut të Turizmit dhe Tregtisë në Dubai (DTCM) si Partner Destinacioni, Emaar Hospitality Group si Partner Zyrtar i Hotelit dhe Emirates si Partner Zyrtar i Linjës Ajrore.

Dubai është një nga qytetet më të sigurta në botë për t’u vizituar me një gamë të gjerë masash paraprake për të garantuar sigurinë e turistëve në çdo fazë dhe pikë kontakti të udhëtimit të tyre të udhëtimit, nga mbërritja në nisje. Angazhimi i Dubait për të ruajtur standardet më të larta të higjienës dhe sigurisë dhe menaxhimi efektiv i pandemisë në mbarë qytetin mori një miratim të fortë nga Këshilli Botëror i Udhëtimit dhe Turizmit (WTTC), i cili i dha qytetit një vulë ‘Udhëtime të sigurta’.

Regjistrimet për ATM 2021 janë të hapura. Për t’u regjistruar, shkoni te https://www.wtm.com/atm/en-gb/enquire.html

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,875FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles