Trajtimi mund t’u japë disa pacientëve me kancer të avancuar të gjirit një opsion të ri

Një trajtim i ri duket se është në gjendje të mbajë sëmundjen e pacientëve me kancer të gjirit HER2-receptor-negativ (HR+/HER-) të avancuar pozitiv ndaj hormoneve, që të mos përparojë më gjatë se trajtimi standard, sipas një studimi të paraqitur më 4 qershor në konferencën e 2022. të Shoqëria Amerikane e Onkologjisë Klinike në Çikago.

HR+/HER- kanceri i gjirit është një nëntip i zakonshëm i sëmundjes në të cilën qelizat e kancerit reagojnë, fillimisht, ndaj terapisë hormonale, por jo ndaj barnave që synojnë proteinën HER2. Nëse ndalon së reaguari ndaj trajtimeve fillestare dhe bëhet metastatik (që do të thotë se përhapet), opsionet aktualisht janë të kufizuara në kimioterapi.

Sacituzumab govitecan (Trodelvy) është një konjugat antitrup-ilaç. Ai kombinon një ilaç kundër kancerit dhe një antitrup që synon një antigjen që gjendet në disa forma të kancerit të gjirit dhe fshikëzës. FDA e miratoi atë për një tjetër të vështirë trajtojnë kancerinmetastatike kanceri i gjirit trefish negativnë vitin 2020.

Në fazën 3 Gjyqi TROPiCS-02i cili është ende në zhvillim e sipër, studiuesit krahasuan efektivitetin e sacituzumab govitecan me protokollet aktuale për njerëzit me HR+/HER2- të avancuar kanceri metastatik i gjirit kanceri i të cilit kishte avancuar pavarësisht trajtimeve të mëparshme.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles