Të rejat kanë më pak gjasa të ushtrohen sesa burrat

Gratë e reja nuk po marrin ushtrimet e përditshme që u nevojiten, veçanërisht pasi mbarojnë shkollën e mesme.

A Studimi i publikuar këtë javë në JAMA Pediatri raportoi se gratë kishin më pak gjasa të plotësonin kërkesat e rekomanduara javore për aktivitet fizik krahasuar me bashkëmoshatarët e tyre meshkuj në adoleshencë dhe në moshë madhore të hershme.

Si adoleshente, 88 për qind e djemve dhe 78 për qind e vajzave ishin fizikisht aktivë. Por ndërsa ata lanë pas klasën e palestrës dhe sportet e shkollës dhe kaluan në moshë madhore, këto shifra ranë në 73 për qind të të rinjve dhe 62 për qind të grave të reja që raportuan se bënin ndonjë aktivitet fizik të moderuar ose të fuqishëm, sipas studimit të ri. Të dhënat zbuluan gjithashtu se të qenit i një race ose etnie pakicë ose të paturit e të ardhurave të ulëta shoqëroheshin gjithashtu me një nivel më të ulët të aktivitetit fizik në shumicën e grupeve.

Studiuesit analizuan të dhënat e mbledhura nga Anketa Kombëtare e Shëndetit dhe Ushqimit, e cila anketoi 9,472 adoleshentë dhe të rinj në Shtetet e Bashkuara në lidhje me zakonet e tyre të stërvitjes në intervale të shumëfishta midis 2007 dhe 2016.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles