Seychelles shpall masat e reja të udhëtimit

Seychelles ka njoftuar masa të reja udhëtimi të martën, 20 prill 2021, pas një rritje të shpërthimeve në disa vende.

Me efekt të menjëhershëm, udhëtarët nga India, Pakistani dhe Bangladeshi nuk lejohen të udhëtojnë dhe të hyjnë në Seychelles pa dëshmi e vaksinimit kundër COVID-19.

Udhëtarët do të jenë vetëm lejohet hyrja pas marrjes së dy dozave të tyredhe të kenë kaluar të paktën dy javë pas dozës së tyre përfundimtare.

Dëshmia e vaksinimit “duhet të paraqitet në aplikimin për autorizim udhëtimi. Certifikatat e vaksinimit i nënshtrohen verifikimit dhe miratimit nga Autoriteti i Shëndetit Publik.

autorizimi i udhëtimit është i detyrueshëm për udhëtim në Seychelles dhe do të kërkohet nga kompania ajrore në check-in; vizitorët nuk do të lejohen të hipin në një fluturim ndryshe.

Certifikatat e vaksinimit mund t’i nënshtrohen verifikimit dhe miratimit nga Autoriteti i Shëndetit Publik me hyrjen në vend.

Për më tepër, Brazili tani është shtuar në listën e vendeve aktualisht nuk lejohet të udhëtojë në Seychellessë bashku me Afrika e Jugut. Sidoqoftë, kjo listë mbetet subjekt i rishikimit ndërsa shkalla globale e infeksionit evoluon.

Vizitorëve u kujtohet se të gjithë duhet të kenë sigurim shëndetësor të vlefshëm të udhëtimit për të mbuluar kostot e mundshme të lidhura me COVID-19, të shkaktuara gjatë qëndrimit të tyre në Seychelles. Klikoni këtu për të marrë një sigurimi i udhëtimit kuotë.

Sapo të keni marrë rezultatin negativ të testit PCR për COVID-19, mund të paraqisni aplikimin tuaj. Do t’ju duhet gjithashtu certifikata juaj e vaksinimit kundër COVID-19 nëse keni një të tillë, pasaportën tuaj, informacionin e fluturimit dhe hotelit/rezidencës dhe kartën tuaj të kreditit/debitit. Aplikimet shqyrtohen në 6 orë ose më pak. Për më shumë informacion dhe përditësimet më të fundit, vizitoni faqja zyrtare e këshillimit.

Ndërkohë, në përditësimin më të fundit për marrjen e vaksinimit në Seychelles, 50,524 njerëz nga e gjithë popullsia prej 98,462, kanë marrë dy doza ose të vaksinave Covishield ose Sinopharm. Kjo është 51 për qind e të gjithë popullsisë.

Popullata e synuar për të arritur imunitetin e tufës është 70,000. Aktualisht janë vaksinuar 66,433 persona që përbën 95 për qind të objektivit.

Fushata e vaksinimit të kombit ishull filloi më 10 janar dhe janë duke u administruar dy vaksina, Covishield dhe Sinopharm.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles