Rihapet Observatori i Empire State Building

spot_img

Empire State Building (ESB) njoftoi tërheqjen e punonjësve të saj për trajnim në protokollet dhe proceset e reja të kërkuara si hapi i fundit për t’u përgatitur për rihapjen e Observatorit të saj me famë botërore.

I planifikuar të rihapet më 20 korrik 2020, sipas udhëzimeve të Fazës 4 të Shtetit të Nju Jorkut, Observatori Empire State Building do të mirëpresë vizitorët me protokolle të reja.

“Ne do të rihapim simbolin e njohur botërisht të qytetit të Nju Jorkut për botën, përvojën tonë të re të Observatorit prej 165 milionë dollarësh dhe kështu do të themi se Nju Jorku është elastik dhe se e ardhmja jonë premton,” tha. Anthony E. Malkin, Kryetar, President dhe CEO i Empire State Realty Trust. “Angazhimi i gjatë i dekadës sonë për cilësinë e mjedisit të brendshëm shoqërohet me protokolle të reja dhe trajnime të punonjësve që përputhen me kërkesat e qeverisë. Vizitat fillimisht do të kufizohen nën udhëzimet e kapacitetit të Fazës 4 të Shtetit të Nju Jorkut dhe ne do të parandalojmë turmat përmes një zhvendosjeje vetëm në rezervime në kohë, vetëm në internet. Kapaciteti i reduktuar dhe mungesa e turistëve nga jashtë qytetit do të krijojë një përvojë unike “Nju Jork për Nju Jorkanët”.

Për javët e para, orët e funksionimit do të reduktohen në 8:00 të mëngjesit deri në 23:00 Kapaciteti fillestar do të reduktohet me më shumë se 80% në vetëm 500 mysafirë në hapësirën prej 70,000 metrash katrorë të Observatorëve në të njëjtën kohë, dhe mirë nën udhëzimin e kapacitetit 25% të përcaktuar në Fazën 4. Kjo politikë do të lejojë ndarjen e grupeve me më shumë se 18 këmbë. Rizhvillimi prej 165 milionë dollarësh i Observatorëve që u përfundua në dhjetor 2019 krijoi një hyrje të veçantë kushtuar vizitorëve të Observatorit.

Standardet e cilësisë së mjedisit të brendshëm të përgjithshëm të Empire State Realty Trust (ESRT) u përfshinë si pjesë e rizhvillimit të Observatorëve. Komponentët e lidhur me cilësinë e ajrit në Observator përfshijnë filtrat e ajrit MERV 13, pastrimin e ajrit të AtmosAir dhe ventilimin e vazhdueshëm përmes futjes së ajrit të pastër dhe shkarkimit të ajrit të brendshëm nga Observatorë. Këto janë standardet në të gjitha instalimet e reja të zyrave të ESRT.

Protokollet e të ftuarve do të përfshijnë një kontroll të temperaturës pa kontakt (duhet të ketë një temperaturë më të vogël se 100,4 gradë) dhe kërkesën për të veshur një mbulesë të fytyrës gjatë gjithë vizitës së tyre. Disa ekspozita interaktive do të funksionojnë me shikues automatikë dhe dylbi, të cilat kërkojnë kontakt të ngushtë me sy nga vizitorët, do të mbyllen. Në kohën e rihapjes, i gjithë personeli i hosteve, pastrimit dhe sigurisë do të trajnohet për shërbimin shtesë ndaj klientit, përdorimin e PPE, procedurat e reja të pastrimit, gjurmimin dhe protokollet e shtëpisë.

“Puna jonë ka qenë e plotë me udhëzimet e reja të trajnimit dhe standardet e shërbimit ndaj klientit. Kemi marrë masa me sinjalistikë, distancim, dezinfektues duarsh dhe pastrim; përtej çdo shitësi me pakicë apo hapësirë ​​publike që ne kemi anketuar”, tha presidenti i Observatorit Jean-Yves Ghazi. “Si udhëheqës, ne kemi postuar programin tonë të plotë të rihapjes për publikun për ta parë, si për t’u dhënë miqve tanë besim dhe për të ndihmuar në drejtimin e atraksioneve të tjera në praktikat më të mira.”

“Me një kapacitet kaq të reduktuar, të gjithë do të kenë një mundësi të pakrahasueshme për të shijuar Eksperiencën e Observatorit – vërtetë Nju Jork për njujorkezët. Më shumë se 100 punonjës, të cilët i japin jetë dhe autenticitet godinës, do të kthehen në punë”, tha Ernie Blundell, Observatori EVP.

Asnjë ndërtesë nuk është lidhur më shumë me botën gjatë pandemisë COVID-19. Empire State Building u çimentua si një fener shprese dhe frymëzimi përmes ndriçimeve të ‘Sirenës Pandemike’ dhe ‘Rrahjes së Zemrës së Nju Jorkut’, fushatës ndërkombëtare #HeroesShineBright që nderon First Responders dhe shfaqjeve muzikore me Alicia Keys, The Beatles dhe Billy Joel, të cilat gjeneruan më shumë se 33.2 miliardë përshtypje mediatike në katër tregje kryesore të matura në mbarë botën. 4 korriku i paprecedentëth Finalja e Macy’s Fireworks në Empire State Building ishte preludi i rihapjes së tij dhe shfaqi ikonën e qëndrueshme të qytetit të Nju Jorkut.

Për më shumë informacion mbi udhëzimet, mënyrën e blerjes së biletave dhe orët e përditësuara të funksionimit, ju lutemi vizitoni esbnyc.com.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles