Përbërësit

 • 450 gr bizele
 • 6 thelbinjë hudhër
 • 5 gota ujë
 • 1 kubë supë
 • Piper te zi
 • Krip
 • magdanoz

Hapat

 1. Bizelet i patrojmë me ujë, pastaj i vendosim në tenxhere, në të shtojmë thelbinjtë e hudhrës të pa prerë,magdanozin, ujin, krypen dhe piperin e zi.
 2. Bizelet i ziejmë për 10 minuta jo të mbuluara me kapak, pasatj vazhdojmë t’i ziejmë për 35 minuta ne tenxhere me kapak të mbyllur.
 3. Tenxheren e largojmë nga zjarri pastaj fillojmë t’i shtypim derisa të krijojmë masë pureje nga to.
 4. Sipër i shtojmë magdanoz të prerë imët.
 5. Puret mundë t’i servojmë me llojin e mishit tonë të preferuar, ose t’i hamë ashtu, për këtë rast kemi vendosur për virshlle të tymosur.