Për burrat me prostata të zmadhuara, embolizimi tregon një premtim

spot_img

Pothuajse të gjithë meshkujt përjetojnë zmadhimin e tyre gjëndra e prostatës ndërsa rriten, si MedlinePlus shënime. Shpesh thirret hiperplazia beninje e prostatës (BPH), gjendja nuk është kancer dhe nuk rrit rrezikun për kancer. Një prostata e zmadhuarMegjithatë, mund të shkaktojë një dëshirë të shpeshtë për të urinuar. Mund të çojë gjithashtu në vështirësi në urinimin ose zbrazjen e plotë të fshikëzës, pasi gjëndra e fryrë mund të bllokojë rrjedhën e urinës përmes uretrës. Disa burra me një prostatë të zmadhuar gjithashtu mund të përjetojnë mosmbajtjeje (paaftësia për të kontrolluar urinimin) ose mosfunksionim seksual.

Për të reduktuar këto simptoma, mjekët ndonjëherë përshkruajnë alfa-bllokues, të cilët janë medikamente që relaksojnë muskujt e prostatës dhe fshikëzës. Në raste më të rënda, mund të jetë e nevojshme një operacion i vogël.

Studiuesit kanë hetuar opsionet më pak invazive të kirurgjisë, me një sukses të dukshëm. A studimi paraprak i prezantuar sot Në Takimin Shkencor Vjetor të Shoqatës së Radiologjisë Ndërhyrëse në Phoenix, Arizona, zbuloi se një procedurë relativisht e re e quajtur embolizimi i arteries së prostatës (PAE) mund të ofrojë një alternativë afatgjatë ndaj operacionit. Embolizimi përfshin injektimin e mikrogrimcave të bëra nga një polimer akrilik përmes një kateteri në arteriet e prostatës, duke bllokuar furnizimin me gjak në gjëndër dhe duke e tkurrur atë.

“Përmirësimi i simptomave në përvojën tonë është shumë i ngjashëm me procedurat kirurgjikale invazive,” thotë një studiues i vjetër. Shivank Bhatia, MD, kryetar i radiologjisë intervenuese në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Miami Miller. “Ne u befasuam kur pamë qëndrueshmërinë afatgjatë të procedurës dhe asnjë ndikim negativ në funksionin erektil në shumicën e pacientëve.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles