Ofertat globale të industrisë së turizmit dhe kohës së lirë në prill 2020

spot_img

marrëveshjet në udhëtime

Marrëveshjet totale të industrisë së turizmit dhe kohës së lirë për prill 2020 me vlerë 4,86 ​​miliardë dollarë u shpallën globalisht. Vlera shënoi një rritje prej 67.4% krahasuar me muajin e kaluar dhe një rënie prej 45.2% krahasuar me mesataren e fundit 12-mujore prej 8.86 miliardë dollarësh.

Për sa i përket numrit të marrëveshjeve, sektori pati një rënie prej 50% gjatë mesatares së fundit 12-mujore me 57 marrëveshje kundrejt mesatares prej 114 marrëveshjesh, sipas bazës së të dhënave të marrëveshjeve të GlobalData.

Në terma të vlerës, Amerika e Veriut udhëhoqi aktivitetin me marrëveshje me vlerë 2.81 miliardë dollarë.

Ofertat më të mira në prill 2020

Pesë marrëveshjet kryesore të turizmit dhe kohës së lirë përbënin 81.5% të vlerës së përgjithshme gjatë prillit 2020.

Vlera e kombinuar e pesë marrëveshjeve kryesore të turizmit dhe kohës së lirë ishte 3.96 miliardë dollarë, kundrejt vlerës së përgjithshme prej 4.86 miliardë dollarësh të regjistruar për muajin.

Pesë marrëveshjet kryesore të industrisë së turizmit dhe kohës së lirë të prillit 2020 të gjurmuara nga GlobalData ishin:

  • Marrëveshja e kapitalit privat të Apollo Global Management dhe Silver Lake Partners me 1.2 miliardë dollarë me Expedia Group
  • Marrëveshja e kapitalit privat prej 1 miliard dollarësh me Airbnb nga Silver Lake Management dhe TPG Sixth Street Partners
  • Financimi i sipërmarrjes prej 1 miliard dollarësh nga Legend Capital i Qingju
  • Financimi i sipërmarrjes prej 400 milion dollarë i Via Transportation by Broadscale Group, Ervington Investments- Qipro, Exor International, 83North Venture Capital, Hearst Ventures, Macquarie Capital (Europe), Mori Trust, Pitango Growth, Planven Investments, RiverPark Ventures dhe Shell Ventures
  • Marrëveshja e kapitalit privat të Midnight Acacia Holdings Pte. me Crown Resorts për 357,42 milionë dollarë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles