Normat e recetës së opioideve janë më të larta në mesin e disa personave me aftësi të kufizuara

Kur të rriturit me spina bifida dhe paralizë cerebrale merrni recetë opioidetatyre u jepen doza shumë më të larta mesatarisht se njerëzit pa këto çrregullime neurozhvillimore me fillimin pediatrikë, sugjeron një studim i ri.

Dhimbja kronike është një simptomë e zakonshme e paralizës cerebrale dhe spina bifida, dhe të rriturit me këto kushte shpesh marrin medikamente të shumta ditore. Një e mëparshme studimPër shembull, zbuluan se individët me paralizë cerebrale dhe paaftësi të tjera neurozhvillimore kishin 2.4 herë më shumë gjasa të merrnin të paktën pesë ilaçe ditore sesa njerëzit pa këto kushte.

Kur një ose më shumë nga këto medikamente është një opioid si p.sh oksikodonihidrokodoni, ose tramadolpacientët mund të jenë në rrezik të shtuar për varësi, mbidozë, probleme psikiatrike dhe probleme të frymëmarrjes, thotë autori kryesor i studimit. Mark Peterson, PhDnjë profesor i asociuar i mjekësisë fizike dhe rehabilitimit në Shkollën Mjekësore të Universitetit të Miçiganit në Ann Arbor.

“Jashtë akute menaxhimi i dhimbjes pas operacionit ose menaxhimit të dhimbjes për dhimbjet e lidhura me kancerin, opioidet janë të rrezikshëm për këto popullata, “thotë Dr. Peterson.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles