Multivitamina dhe suplementet nuk mund të parandalojnë sëmundjet e zemrës, kancerin

Edhe pse miliona të rritur amerikanë marrin multivitamina dhe suplemente dietike çdo ditë, nuk ka prova të qarta që kjo i ndihmon ata të jetojnë më gjatë, sipas udhëzimeve të reja nga Task Forca e Shërbimeve Parandaluese të SHBA (USPSTF).

udhëzime, botuar më 21 qershor në JAMA, fokusohet në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit, dy shkaqet kryesore të vdekjes që përbëjnë rreth gjysmën e vdekjeve në Shtetet e Bashkuara çdo vit. Nuk ka prova të mjaftueshme për të sugjeruar se multivitamina ndihmojnë në shmangien e këtyre vdekjeve, sipas udhëzimeve të reja, të cilat i bëjnë jehonë këshillave të lëshuara nga USPSTF në 2014.

Pacientët pyesin gjatë gjithë kohës: ‘Çfarë suplementesh duhet të marr?’ Ata po shpenzojnë para dhe po përqendrohen duke menduar se duhet të ketë një grup magjik pilulash që do t’i mbajë ata të shëndetshëm kur ne të gjithë duhet të ndjekim praktikat e bazuara në fakte të të ushqyerit shëndetshëm dhe të ushtruarit, “thotë. Jeffrey Linder, MD, MPHautori i lartë i një editorial duke shoqëruar rekomandimet në JAMA dhe shefi i mjekësisë së brendshme të përgjithshme në departamentin e mjekësisë në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Northwestern Feinberg në Çikago.

Këto udhëzime nuk zbatohen për fëmijët ose të rriturit që janë shtatzënë ose që përpiqen të mbeten shtatzënë, janë të shtruar në spital ose që kanë njohuri ushqimore mangësitë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles