Përbërësit

 • 2 file mish i bardhë
 • 4 lugë kajmak
 • 4 lugë të vogla rrikë
 • 3 vezë
 • 120 gr përshutë
 • 150 gr miell
 • 150 gr thërrime buke
 • 50 gr susam
 • 600 gr patate
 • 3 decilitra vaj
 • Mëlmesa
 • Biber i zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Të dy filetë e mishit të pulës priten përgjysmë për së gjati, e pastaj secila gjysmë pritet për së gjeri, hapet dhe rrihet me çekan druri.

Filevet të përgatitura u shtohen mëlmesa sipas shijës dhe ato lyhen me pak rrikë, në secilën gjysmë të filesë vendosen rriska të përshutës e pastaj lyhen me kajmak.

Filetë palosen dhe përforcohen me rrëmojse, filetë e mbushura rrotullohen nëpër miell, pastaj nëpër vezë të tundura dhe në fund në thërrime buke të përziera me susam.

Filetë fërgohen në vaj të nxehtë, në të dy anët derisa të skuqen.

Patatet qërohen, priten në shkopinj, fërgohen në vaj të nxehtë derisa të skuqen dhe pastaj shërbehën me filetë e mbushura.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.