Menta është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore

spot_img


Menta është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore
Reviewed by on

November 21, 2018
.

Menta është bimë që përdoret tashmë për një kohë të gjatë, për shkak të karakteristikave të saj shëruese. Bima gjatë historisë është kultivuar në Egjipt, e prej atje është përhapur në Evropë. Fletët e mentës kanë një aromë të këndshme, si dhe një shije freskuese. Mu për shkak të shijes dhe aromës karakteristike, menta përdoret […]

Menta është bimë që përdoret tashmë për një kohë të gjatë, për shkak të karakteristikave të saj shëruese. Bima gjatë historisë është kultivuar në Egjipt, e prej atje është përhapur në Evropë. Fletët e mentës kanë një aromë të këndshme, si dhe një shije freskuese. Mu për shkak të shijes dhe aromës karakteristike, menta përdoret […]

Rating: 0

Menta është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore

Menta është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore

Menta është bimë që përdoret tashmë për një kohë të gjatë, për shkak të karakteristikave të saj shëruese. Bima gjatë historisë është kultivuar në Egjipt, e prej atje është përhapur në Evropë.

Fletët e mentës kanë një aromë të këndshme, si dhe një shije freskuese. Mu për shkak të shijes dhe aromës karakteristike, menta përdoret shumë në industrinë farmaceutike, kozmetike dhe ushqimore.

Sa u përket dobive shëndetësore që na ofron menta, mund t’i numërojmë disa, siç janë zbutjet e pasojave të stresit. Menta është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore, ndërsa ndihmon edhe në rast të nervozizmit ose shqetësimit të përgjithshëm.

Menta më së shpeshti përdoret në formë të çajit, që bëhet nga fletët e thara të kësaj bime.

(Visited 457 times, 1 visits today)

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles