Kufizimet e udhëtimit në Hawaii lehtësohen nga 15 qershori

Guvernatori i Havait, David Ige, njoftoi më 4 qershor se duke filluar nga 15 qershori, të gjitha kufizimet e udhëtimit ndër-qarqe do të hiqen.

Kjo do të thotë që të gjithë ata që udhëtojnë në ishull nuk do të kenë më nevojë të bëjnë një test ose karantinë për COVID-19, pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit ose vendi ku janë vaksinuar.

Që nga 4 qershori, 52% e banorëve të Hawaii janë vaksinuar plotësisht. Kur shteti të arrijë një normë vaksinimi prej 60%, njerëzit e vaksinuar në Shtetet e Bashkuara që udhëtojnë brenda vendit do të jenë në gjendje të anashkalojnë kërkesën e testimit/karantinës me vërtetimin e vaksinimit përmes programit të shtetit të Udhëtimeve të Sigurta.

Kur shteti të arrijë një normë vaksinimi prej 70%, të gjitha kufizimet në udhëtim do të hiqen dhe programi “Udhëtime të sigurta” do të përfundojë.

Para 15 qershorit

Përpara datës 15 qershor, njerëzit e vaksinuar plotësisht në Hawaii mund të udhëtojnë ndër-qarqe pa testime para-udhëtimit/karantinë duke filluar nga dita e 15-të pas përfundimit të vaksinimit.

Udhëtarët që mbërrijnë Kauai, Maui dhe Havai qarqet përpara se të vaksinohen plotësisht ose para ditës së 15-të pas përfundimit të vaksinimit, do të vendosen në karantinë të detyrueshme për 10 ditë të plota, përveç rasteve kur plotësojnë kriteret për përjashtime të tjera (testimi para udhëtimit dhe CISA). Qyteti dhe qarku i Honolulu nuk ka një urdhër karantine për udhëtime ndërishullore.

Individët e vaksinuar që udhëtojnë brenda qarkut duhet të:

  • Jepni një kartë regjistrimi të vaksinimit të CDC-së për COVID-19 me emrin, datëlindjen, llojin e vaksinës, datën(at) e vaksinës së administrimit dhe numrin(et) e grupit(eve) për çdo dozë vaksine.
  • Krijoni një llogari në internet dhe regjistrohuni në programin e internetit State of Hawaii Safe Travels Hawaii.
  • Pohoni se ata janë plotësisht të vaksinuar dhe se Karta e Rekordit të Vaksinimit të CDC COVID-19 e ngarkuar është e saktë dhe autentike.
  • Ngarko një skedar PDF ose imazh dixhital të një karte të regjistrimit të vaksinimit CDC të mbushur siç duhet në programin e internetit Safe Travels Hawai’i.
  • Sillni me vete një imazh dixhital si dhe kartën origjinale të regjistrimit të vaksinimit CDC në rast se ju kërkohet ta prodhoni atë.

Në këtë kohë, shteti i Hawait do të pranojë vetëm “Kartën e regjistrimit të vaksinimit të CDC COVID-19” ose një printim nga Sistemi i Menaxhimit të Administrimit të Vaksinimit (VAMS). Individët e vaksinuar që nuk kanë marrë kartën e CDC ose printimin e VAMS duhet të kthehen te ofruesi që ka administruar vaksinimin e tyre, për një kartë të regjistrimit të vaksinimit të CDC COVID-19. Kartat e lëshuara nga Departamenti i Shëndetësisë së Shtetit ose Territorit nuk do të pranohen.

  • Udhëtarët nën moshën 5 vjeç mund të anashkalojnë kërkesat e karantinës, me kusht që të udhëtojnë në të njëjtin itinerar si një prind/kujdestar që ka plotësuar kërkesat e verifikimit të vaksinimit.
  • Udhëtarët 5 vjeç e lart që nuk janë vaksinuar mund të bëjnë një test para mbërritjes për të anashkaluar karantinën.
  • Udhëtarët e moshës 16 dhe 17 vjeç që janë plotësisht të vaksinuar duhet të ndjekin kërkesat e verifikimit të vaksinimit për të rriturit.
  • Udhëtarët duhet të vazhdojnë të monitorojnë për simptoma dhe duhet të ndjekin rregulloret lokale të qarkut – të mbajnë maskë, distancim fizik dhe praktika higjienike.

Pasagjerët ndër-qarqe ose ndërishullorë që mbërrijnë në qarqet Kauai dhe Maui mund të anashkalojnë karantinën e detyrueshme 10-ditore nëse marrin një test të amplifikimit të acidit nukleik të autorizuar nga FDA (NAAT) nga laboratori i certifikuar CLIA i një partner i besuar i testimit dhe udhëtimit jo më herët se 72 orë para nisjes dhe të merrni një rezultat negativ. Pasagjerët Interisland që mbërrijnë në Hawaii County kanë dy mundësi për të vazhduar pa karantinën 10-ditore: ose të testohen për COVID-19 përmes një partneri të besueshëm testimi dhe udhëtimi jo më shumë se 72 orë përpara se të udhëtojnë në ishullin Hawaii dhe të marrin një rezultat negativ, ose të testohen pas mbërritjes. Individët mund të thyejnë vetë-karantinën për të marrë një test të miratuar. Një test negativ pas mbërritjes do të lejonte që udhëtari të lirohej nga karantina.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles