Komisioni Evropian miraton 10 milionë euro ndihmë për të mbështetur turizmin e trajnerëve të Irlandës

Komisioni Evropian ka miratuar një skemë irlandeze 10 milionë euro për të mbështetur kompanitë që operojnë në sektorin e turizmit të autobusëve të prekur nga shpërthimi i koronavirusit.

Skema u miratua në kuadër të ndihmës shtetërore Kuadri i përkohshëm.

Mbështetja publike do të marrë formën e granteve direkte.

Shuma e ndihmës për përfitues do të bazohet në vlerën, moshën dhe kapacitetin e numrit total të automjeteve të pranueshme dhe nuk do të kalojë të ardhurat e humbura për shkak të shpërthimit të koronavirusit midis 13 marsit 2020 dhe 31 dhjetorit 2020, krahasuar me të njëjtën periudhë në 2019.

Qëllimi i masës është të zbusë mungesat e papritura të likuiditetit me të cilat po përballen këto kompani për shkak të masave kufizuese të vendosura nga qeveria për të kufizuar përhapjen e virusit.

Komisioni konstatoi se skema irlandeze është në përputhje me kushtet e përcaktuara në Kornizën e Përkohshme.

Në veçanti, mbështetja (i) nuk do të kalojë 800,000 € për kompani; dhe (ii) do të jepet jo më vonë se 30 qershor 2021.

Komisioni arriti në përfundimin se masa është e nevojshme, e përshtatshme dhe proporcionale për të korrigjuar një shqetësim serioz në ekonominë e një Shteti Anëtar, në përputhje me nenin 107(3)(b) TFEU dhe kushtet e Kornizës së Përkohshme.

Mbi këtë bazë, Komisioni miratoi masën sipas rregullave të BE-së për ndihmën shtetërore.

Versioni jo-konfidencial i vendimit do të vihet në dispozicion me numrin e çështjes SA.58995 në regjistri i ndihmës shtetërore mbi atë të Komisionit konkurs faqes së internetit pasi të jetë zgjidhur çdo çështje e konfidencialitetit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles