Kombinimi i barnave mund të jetë Ndryshues i lojës për pacientët me Limfomë Jo-Hodgkin

spot_img

Një trajtim i ri i kombinuar i barnave zgjati kohën në të cilën njerëzit e moshuar të sapo diagnostikuar me limfomën e qelizave të mantelit jetonin pa përparuar sëmundjen e tyre me 50 për qind, sipas rezultateve të një studimi të paraqitur më 3 qershor në. Shoqata Amerikane e Onkologjisë Klinike (ASCO) takimi vjetor në Çikago.

Limfoma jo-Hodgkin përbën rreth 4 për qind të të gjitha rasteve të kancerit në Shtetet e Bashkuara, sipas Shoqëria Amerikane e Kancerit.

Limfoma e qelizave të mantelit (MCL) është një formë e jo-Hodgkin limfoma që e ka origjinën në pjesën e “mantelit” të nyjeve limfatike, për Shoqata e Leukemisë dhe Limfomës (PDF). Sëmundja shpesh diagnostikohet në një fazë më të avancuar dhe shpesh është agresive dhe e vështirë për t’u trajtuar. Ka tendencë të prekë njerëzit mbi 65 vjeç, të cilët mund të mos jenë në gjendje të tolerojnë terapi agresive.

Rezultatet e studimit treguan sukses në “shkallën më të lartë ndonjëherë në këtë popullatë dhe ne besojmë se vendos një standard të ri”, tha Michael Wang, MDnjë profesor në departamentin e limfomës dhe mielomës në Qendrën e Kancerit MD Anderson të Universitetit të Teksasit në Hjuston, i cili drejtoi studimin, në një konferencë shtypi në konferencën ASCO.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles