Pёrbёrёsit

  • 500 gr gjizë feta
  • 250 gr gjalpë
  • 2 decilitra ajkë
  • 250 gr majonezë
  • 50 gr kecap
  • 3 vezë
  • 500 gr gjoks pule
  • ½ tubë majdanoz
  • Erëza të përziera
  • Biber i zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Vezët zihen, qërrohen dhe grihen trash nerende, mishi i gjoksit të pulës pritet në katrorka, ndërsa majdanozi grihet shumë imët.

Në enë të përshtatshme  bashkohen djathi feta, gjalpi, ajka dhe 100 gr majonezë, pastaj të gjitha përzihen mirë.

Shtohet vezët, mishi i gjoksit të pulës, majdanozi dhe erëza sipas shijës, përzihen ngadalë.

Petët për tortë lyhen me masën e përgatitur, në enë të vecantë tunden majoneza dhe kecapi i mbetur, lyhet torta dhe dekorohet sipas dëshirës.

Torta e gatshme lihet të qëndrojë në frigorifer, e pastaj pritet në katrorë.

Ju befte mire!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.çom është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë reçeta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, reçeta këto të çilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin shtepiak.