Karrocat e lidhura me kancerin e zorrës së trashë nga qeveria franceze

Sipas autoriteteve franceze, të cilat kanë konfirmuar se mishi i përpunuar mund të rrisë rrezikun e ushqimit të karbonit, mund të jetë një grusht i mirë për ushqimin e ushqimit – ose të paktën kohë për të shkurtuar kanceri kolorektal.

Agjencia Franceze për Ushqimin, Mjedisin dhe Shëndetin dhe Sigurinë në Punë (ANSES) lëshoi ​​një deklaratë duke i këshilluar konsumatorët që të kufizojnë marrjen e ushqimeve që përmbajnë nitrate dhe nitrite, si mishi i përpunuar i popullarizuar në ushqime të shijshme dhe në sanduiçe. Është vërtetuar mirë se ngrënia e ushqimeve që përmbajnë nitrate mund të çojë në rrezik më të lartë për kancer kolorektal nëse konsumohen me tepricë.

“Sa më i lartë të jetë ekspozimi ndaj këtyre komponimeve, aq më i madh është rreziku i kancerit kolorektal në popullatë”, thuhet në deklaratë. ANSES rekomandon të hani jo më shumë se 150 gram mish të përpunuar në javë – ekuivalent me rreth pesë feta mishi.

Nitratet zakonisht shtohen në ushqime si mishi i përpunuar për të zgjatur jetëgjatësinë e tyre dhe për t’i dhënë një shije të caktuar je ne sais quoi. Nitratet e shtuara ruajnë ushqimin dhe parandalojnë mikroorganizmat e rrezikshëm – si bakteret që shkaktojnë botulizmi dhe salmonelënpër shembull – nga rritja.

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles