Përbërësit

  • 4 kaçika pule
  • 4 karrota
  • 2 kokë qepë
  • 2 rriska përshutë
  • 1 lugë gjalpë
  • 400 gr preshë
  • 125 mililitra supë
  • 4 lugë ajkë
  • Kripë
  • Biber i zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Furra nxehet në temperaturë 200 gradë celsius, kaçikat pastrohen teren me peceta letre për kuzhinë dhe u hedhet kripë, biber të zi, biber të kuq.

Kaçikat me lëkurë përpjetë piqen afërsishtë 35 minuta, karrotat qërrohen dhe priten në shkopinj.

Qepët qërrohen dhe grihen imët, përshuta kuardiset në tigan, pastaj largohët nga tigani.

Në tigan hedhet gjalpi dhe aty kuardisen qepët dhe karrotat, preshi pastrohet, pritet në rrathë dhe i shtohet karrotave.

Përmbi karrota e presh derdhet supa dhe të gjitha zihen bashkë, të mbuluara me kapak në temperaturë mesatare afërsishtë 5 minuta.

Tiganit iu largohet kapaku dhe perimet zihen pak, përzihet ajka, i shtohet kripa, biberi i zi dhe me kaçikët e me përshutën e kaurdisur vendosen në pjatë dhe shërbehen.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.