Home Travel Italia promovon Ducato Estense

Italia promovon Ducato Estense

0

Një projekt i ri inovativ i turizmit kulturor – i promovuar, financuar dhe koordinuar nga Ministria Italiane e Kulturës – është prezantuar zyrtarisht.

Projekti i ri – Ducato Estense; lançuar për herë të parë në vitin 2016, me qëllim të përmirësimit të zonë midis Emilia-Romagna dhe Garfagnana të Toskanës, dmth provincat e Ferrara, Modena, Reggio Emilia dhe Lucca (me terma të tjera, pjesët e Emilia dhe Toscana që lidhin veriun me Italinë qendrore), është pjesë e financimit “Një miliardë për kulturën” dhe përdor 70 milionë euro nga Fondi i Zhvillimit dhe Kohezionit 2014-2020 i akorduar nga Komiteti Ndërministror Italian për Planifikimin Ekonomik dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm. Nisma, që përfshin restaurimin dhe rizhvillimin e disa prej arkitekturave më të mrekullueshme të epokës Este, pjesërisht të përfunduara deri më sot, tani po thellon ndërgjegjësimin dhe promovimin e territoreve.

Ducato Estense ka për qëllim të fokusohet si në kulturë ashtu edhe në turizëm. Sa i përket kulturës, ajo synon për të udhëhequr njerëzit nëpër historitë e familjes Este falë dëshmive të jashtëzakonshme të artit dhe arkitekturës të shpërndara midis Emilia-Romagna dhe Garfagnana të Toskanës, si dhe për të shpjeguar se si trashëgimia Este është ende e rëndësishme në kulturën italiane dhe sa aspekte të shoqërive lokale i kanë rrënjët atje.

Sa i përket turizmit, ai do të propozojë itinerare tematike Lidhja e vendeve Este në një mënyrë të re dhe magjepsëse, e cila do të shkaktojë përvoja emocionuese dhe edukative. Për më tepër do jepni akses në informacion mbi vendet, itineraret dhe ngjarjet falë një platforme të përshtatur interaktive dhe hartografike që përfshin informacione për çdo vend, njohuri historiko-artistike, foto, imazhe dhe video. Aq shume sa shtatë Në fillim do të propozohen itineraret, dedikuar artit figurativ, arkitekturës, trashëgimisë mjedisore dhe peizazhit, produkteve.

Faqja e internetit, aplikacioni dhe qendrat do të përmbajnë të gjitha njohuritë për historitë dhe trashëgiminë arkitekturore dhe artistike, me informacione dhe indikacione të dobishme për aksesin, trafikun dhe rrugët e rekomanduara.

Koordinimi

Koordinimi i projektit i është besuar Sekretariatit Rajonal për Emilia-Romagna, një institut territorial i Ministrisë së Kulturës, në sinergji me Sekretariatin Rajonal për Toskanë dhe në bashkëpunim me organet e tjera periferike të Ministrisë. Në fazën fillestare u përfshinë edhe Universiteti i Bolonjës, Zyra për Turizëm Emilia-Romagna si dhe kompani dhe profesionistë të specializuar në komunikim. Në fazën aktuale, partnerët e rinj teknologjikë janë Centounopercento, DM Cultura dhe Pixell.

Ngjarjet e para

Ducato Estense u prezantua me një audiencë të gjerë të hënën më 16 maj në Ekspozitën e Artit dhe Restaurimit në Firence me një konferencë nga Sekretariati Rajonal për Toskanë të Ministrisë së Kulturës, ku morën pjesë drejtues, zyrtarë publikë, kryetarë bashkie dhe përfaqësues të teknologjisë së lartpërmendur. kompanitë.

Me rastin e Ekspozitës Ndërkombëtare të Trashëgimisë Kulturore dhe Mjedisore në Ferrara (8-10 qershor), Ducato Estense do të ketë një hapësirë ​​të dedikuar brenda stendës së Ministrisë dhe më 8 qershor, gjatë konferencës që do të diskutojë për punën në vazhdim, logoja e re dhe strategjia e komunikimit do të propozohet sërish.

Në janar 2023, një ngjarje e nisjes do të prezantojë një pamje paraprake të fushatës së integruar të komunikimit me fokus të veçantë si në faqen e internetit ashtu edhe në elementët që karakterizojnë destinacionin dhe përvojat e tij.

Exit mobile version