Industria kanadeze e udhëtimit kërkon heqjen e testeve të para-nisjes dhe në mbërritje për udhëtarët plotësisht të vaksinuar

spot_img

Tryeza Kanadeze e Udhëtimit dhe Turizmit lëshoi ​​letrën e hapur në vijim për Kryeministrin, duke i bërë thirrje qeverisë federale të hartojë një plan për heqjen e testeve para nisjes dhe në mbërritje për udhëtarët plotësisht të vaksinuar dhe kufizime të tjera të udhëtimit jo të bazuara në shkencë. .

I nderuar kryeministër:

Kanadaja është në një fazë të re të pandemisë COVID-19 – një fazë e shënuar nga vaksinimi i përhapur dhe nivelet e larta të infeksionit të mëparshëm, dhe një që shumë zyrtarë mjekësorë të shëndetësisë e kanë quajtur endemike.

Nga Danimarka dhe Mbretëria e Bashkuar në Zvicër, Irlandë dhe Norvegji, shumë vende që mendojnë përpara në mbarë botën e kanë pranuar se ka ardhur koha për të hequr kufizimet e udhëtimit COVID-19 për udhëtarët plotësisht të vaksinuar.

Ne besojmë se Kanadaja duhet të bëjë të njëjtën gjë.

Kanadezët kanë qenë ndër qytetarët më bashkëpunues kudo në botë, duke përveshur mëngët, duke qëndruar në shtëpi dhe duke anuluar ose rregulluar udhëtimet ose planet personale herë pas here.

Industria Kanadeze e Udhëtimit dhe Turizmit po i bën thirrje qeverisë federale të hartojë një plan me të një afat kohor të qartë për heqjen e kufizimeve të udhëtimit për udhëtarët plotësisht të vaksinuar dhe fëmijët e tyreduke përfshirë heqjen Kërkesat e panevojshme para nisjes dhe testimit dhe izolimit gjatë mbërritjes dhe këshilla të përgjithshme udhëtimi.

Udhëtarët i nënshtrohen vaksinimit të detyrueshëm, ashtu si edhe industria që u shërben atyre. Industria jonë ka qenë në hap me qeverinë duke i dhënë përparësi sigurisë që nga fillimi i pandemisë – duke përfshirë mbështetjen tonë të fortë për vaksinimin.

Që nga fillimi i pandemisë, vetëm 1% e të gjitha rasteve të COVID-19 në Kanada kanë qenë të lidhura me udhëtimet, dhe gjatë valës së fundit, shkalla e pozitivitetit të testit në komunitete arriti dhjetëfishin e asaj që ishte në kufijtë tanë.

Ne pajtohemi fuqimisht me deklaratat e përsëritura të qeverisë se politikat e Kanadasë për COVID-19 duhet të bazohen në shkencë, por nuk ka asnjë arsye logjike apo shkencore që udhëtimi duhet të veçohet si i vetmi aktivitet që kërkon testim dhe izolim.

Si vend, ne kemi mësuar shumë gjatë dy viteve të fundit dhe është koha që të aplikojmë një qasje të përditësuar të të menduarit tonë për të dalë shpejt dhe me siguri nga kjo fazë më e fundit e pandemisë.

Është koha që qeveria federale të fillojë të inkurajojë kanadezët të udhëtojnë dhe të ftojë botën të eksplorojë edhe një herë atë që ka për të ofruar vendi ynë i madh.

Ndërsa provincat dalin nga bllokimet dhe me sezonin e udhëtimit të pranverës dhe verës në horizont, ne kërkojmë urgjentisht që qeveria federale të lejojë që sektori i udhëtimit dhe turizmit të rihapet së bashku me të gjithë sektorët e tjerë të ekonomisë.

Perrin Beatty

President dhe CEO, Dhoma Kanadeze e Tregtisë

Monette Pasher
Presidenti i Përkohshëm, Këshilli Kanadez i Aeroporteve

Beth Potter
President dhe CEO, Shoqata e Industrisë së Turizmit të Kanadasë

Brett Walker
Kryetar, Shoqata Kanadeze e Operatorëve Turistik

Heather McCrory
Shefi Ekzekutiv, Amerika Veriore dhe Qendrore, Accor

Paul Burns
President & CEO, Shoqata Kanadeze e Lojërave

Philippe Rainville
Presidenti dhe Kryeshefi Ekzekutiv, Aéroports de Montréal

Erin Benjamin
President & CEO, Shoqata Kanadeze e Muzikës Live

Michael Rousseau
President dhe Kryeshefi Ekzekutiv i Air Canada

Michel Leblanc
President dhe CEO, Dhoma e Tregtisë e Metropolitan Montreal

Patrick Doyle
Zëvendës President dhe Drejtor i Përgjithshëm, American Express Global Business Travel

Joseph Randell
Presidenti dhe Kryeshefi Ekzekutiv, Chorus Aviation

Véronyque Tremblay
President dhe Kryeshefi Ekzekutiv, Shoqata Hôtellerie Québec

Scott Beck
Presidenti dhe CEO, Destinacioni Toronto

Wendy Paradis
President, Shoqata e Agjencive Kanadeze të Udhëtimit

Nick Farkas
Nënkryetari i Koncerteve dhe Evenimenteve, evenko

Goldy Hyder
President & CEO, Këshilli i Biznesit i Kanadasë

Zita Cobb
Menaxher, Fogo Island Inn

Jim Facette
Drejtor Ekzekutiv dhe CEO, Kopshtet Zoologjike dhe Akuariumet e Akredituara të Kanadasë

Nancy Tudorache
Zëvendës President Rajonal, Kanada, Shoqata Globale e Udhëtimit të Biznesit

Deborah Flint
Presidenti dhe Kryeshefi Ekzekutiv, Autoriteti i Aeroporteve të Madhe të Torontos

Bridgitte Anderson
President dhe CEO, Bordi i Tregtisë së Greater Vancouver

Susie Grynol
President, Shoqata e Hoteleve të Kanadasë

Patti-Anne Tarlton
Zëvendës President Ekzekutiv Global, Ticketmaster

Lidia Chen
President dhe Kryeshefi Ekzekutiv i InnVest Hotels

Jan De Silva
President dhe CEO, Bordi i Tregtisë së Rajonit të Torontos

Douglas Lavin
Zëvendës President Rajonal, Amerika e Veriut, Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA)

Yves Lalumiere
Presidenti dhe CEO, Tourisme Montréal

Don Cleary
President, Operacionet e Kanadasë, Marriott

Annick Guérard
Presidenti dhe CEO, Transat

Suzanne Acton-Gervais
Presidenti i Përkohshëm dhe CEO, Këshilli Kombëtar i Linjave Ajrore të Kanadasë

Harry Taylor
Presidenti i Përkohshëm dhe Kryeshefi Ekzekutiv, WestJet

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles