Ilaçi eksperimental i kancerit rektal eliminon tumoret në prova të vogla

Një grup i vogël pacientësh me kanceri i rektumit përjetoi rezultate befasuese pas marrjes së ilaçit eksperimental dotarlimab për gjashtë muaj si pjesë e një prove klinike.

Të 14 pacientët në provë që përfunduan trajtimin me dostarlimab (emri i markës Jemperli) dhe gjashtë muaj të tjerë ndjekjeje nuk kishin prova të tumoreve në biopsiprovimet rektal ose skanime imazherike të avancuara.

Dhe asnjë prej këtyre pacientëve nuk kishte nevojë për kimioterapi, rrezatim ose kirurgji, të cilat të gjitha shpesh janë trajtim standard për kancerin e rektumit, sipas rezultateve të paraqitura në takimin vjetor të Shoqëria Amerikane e Onkologjisë Klinike dhe publikuar ne Revista e Mjekësisë e New England (NEJM).

“Kirurgjia dhe rrezatimi kanë efekte të përhershme në fertilitetishëndetin seksual, funksionin e zorrëve dhe fshikëzës,” Andrea Cercek, MDautori kryesor i NEJM letër dhe bashkëdrejtor i Qendrës për Fillimin e Rinj Kolorektal dhe Gastrointestinale Kanceri në Qendrën e Kancerit Memorial Sloan Kettering, tha në a deklaratë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles