Grupi TUI Shiti Specialistin e Shtëpive të Pushimit dhe Tureve Wolters Reisen

spot_img

TUI Group shiti Wolters Reisen

Grupi kryesor i turizmit në botë; TUI ka shitur specialistë për shtëpi pushimi dhe turne, Wolters Reisennë Frankfurt e-domizil.

Palët kanë rënë dakord të mos e bëjnë të ditur çmimin e blerjes. Kontrata e blerjes është nënshkruar në Frankfurt. Transaksioni shënon një hap të mëtejshëm drejt një mprehjeje të profilit të TUI-së si një grup turistik i integruar vertikalisht dhe redukton varësinë e tij nga biznesi tradicional i operimit turistik. Wolters Reisen nuk përdor asnjë ose vetëm shumë pak sinergji për biznesin kryesor të TUI. Shitja te pronari i ri do të rrisë perspektivat e kompanisë për të ardhmen dhe do të hapë potencial shtesë zhvillimi për punonjësit e saj.

Mbyllja e transaksionit është subjekt i miratimeve të nevojshme nga autoritetet përkatëse dhe pritet në fund të shkurtit 2020. Wolters Reisen, me qendër në Dusseldorf dhe Stuhr pranë Bremenit, punëson 250 persona. Kompania është një specialiste për shtëpi pushimi dhe turne në Evropën Veriore. TUI Group kishte mbajtur një aksion prej 100 për qind përmes një kompanie mbajtëse.

e-domizil është një degë tërësisht në pronësi të e-hoi Group, e cila punëson rreth 350 njerëz në Gjermani, Holandë, Zvicër dhe Belgjikë (para blerjes së Wolters Reisen). Përveç biznesit të shtëpive të pushimit të ofruara nën markën master e-domizil, grupi operon gjithashtu një biznes lundrimi nën markën e-hoi dhe një biznes udhëtimesh vajtje-ardhje nën markën e-kolumbus. Grupi vazhdon të jetë në pronësi të themeluesve të tij dhe menaxhohet nga CEO Detlev Schäferjohann.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles