Greqia heq kërkesat e karantinës për SHBA, MB, Emiratet e Bashkuara Arabe, etj

spot_img

Greqia të hënën ka hequr kërkesat e karantinës për vizitorët që udhëtojnë nga Bashkimi Evropian, MB, SHBA, Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA), Serbia dhe Izraeli, Rusia.

Udhëtarët ajror nga këto vende nuk do t’i nënshtrohen më një kërkese karantine shtatëditore nëse mbajnë një certifikatë vaksinimi ose test negativ PCR të lëshuar brenda 72 orëve të mëparshme, tha Autoriteti i Aviacionit Civil grek.

Vendet e përjashtuara janë rezidentë të përhershëm të Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian, të Marrëveshjes Shengen, të Mbretërisë së Bashkuar, të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të Emirateve të Bashkuara Arabe, të Serbisë dhe të Izraelit.

Përveç kësaj, pasagjerët ndërkombëtarë do të kontrollohen pas mbërritjes, bazuar në procedurën e parashikuar nga Formulari i Gjetësit të Pasagjerëve (PLF). Në rast se testet konstatojnë një pasagjer pozitiv, karantina do të jetë e vlefshme për 14 ditë.

Të gjithë pasagjerët e fluturimeve ndërkombëtare do të hyjnë në Greqi me një test negativ PCR Covid-19, i cili do të kryhet deri në 72 orë para mbërritjes së tyre. Njoftoi Autoriteti i Aviacionit Civil grek se pasagjerët do të testohen në hyrje të territorit grek të PLF.

Plotësimi i detyrueshëm i formularit të gjetjes së pasagjerëve: Notam parashikon plotësimin e detyrueshëm të formularit, në adresën e emailit travel.gov.gr, nga të gjithë pasagjerët e fluturimeve ndërkombëtare drejt Greqisë. Gjithashtu është e detyrueshme plotësimi i formularit PLF për pasagjerët e fluturimeve të huaja që janë rezidentë të përhershëm të Greqisë dhe nisen nga aeroportet e vendit tonë.

Maksimumi 4000 udhëtarë nga Rusia: Sidomos për Rusinë (banorë të përhershëm) mbeten kufizimet e mëposhtme; mbërritje vetëm në aeroportet e Athinës, Selanikut dhe Heraklionit dhe një hyrje maksimale prej 4000 pasagjerësh në javë në Greqi.

Përditësim (26 prill): Këta banorë, me përjashtim të Rusisë, do t’u kërkohet ose të kenë përfunduar vaksinimin të paktën 14 ditë para mbërritjes dhe të mbajnë një certifikatë, në anglisht, nga një autoritet publik që konfirmon atë, ose të kenë kryer një test molekular (PCR) kundër koronavirusit. gjatë 72 orëve para mbërritjes. Banorët e përhershëm të Rusisë duhet t’i kenë marrë të dyja.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles