Fushata e re Vizitoni Australinë për udhëtarët nga Singapori

Me udhëtimin pa karantinë për qytetarët e vaksinuar plotësisht nga Singapori në Australi që fillon nga 21 nëntori, Tourism Australia po fillon një fushatë të re për të inkurajuar Singaporeasit të eksplorojnë Australinë.

Fushata ‘Yous to Explore’ do t’u kujtojë Singaporianët të gjitha përvojat dhe destinacionet e pabesueshme që i presin në Australi për pushimet e tyre të ardhshme.

Drejtoresha Menaxhuese e Turizmit në Australi, Phillipa Harrison tha se Singaporianët që përfitojnë nga aranzhimet e reja të udhëtimit pa karantinë nga 21 nëntori do të jenë ndër disa nga udhëtarët e parë ndërkombëtarë që mund të pushojnë sërish në Australi.

“Si një nga tregjet tona më të mëdha hyrëse, ne kemi mbajtur prej kohësh lidhje të forta turistike me Singaporin, kështu që jemi vërtet të entuziazmuar që po mirëpresim miqtë tanë nga Singapori në Australi,” tha znj. Harrison.

“Ne po i ftojmë Singaporianët që të shfrytëzojnë mundësinë për t’u çlodhur, për t’u lidhur me njerëzit e dashur dhe për të zbuluar – ose ndoshta për të rizbuluar – disa nga pjesët më pak të njohura të Australisë që na bëjnë një destinacion kaq të jashtëzakonshëm pushimesh.

“Udhëtimi pa karantinë midis dy vendeve tona është gjithashtu një hap i rëndësishëm në rindërtimin e turizmit ndërkombëtar në Australi, dhe gjithashtu ofron një kornizë për rifillimin e udhëtimeve hyrëse nga tregjet e tjera kyçe ndërkombëtare në kohë.”

Fushata e re prej 4 milionë dollarësh ‘Yous to Explore’ do të fillojë të përhapet në Singapor nga 19 nëntori dhe është planifikuar të zgjasë deri në qershor 2022 në TV, jashtë shtëpisë, kinema, në internet, të shkruar, radio dhe media sociale, dhe do të jetë mbështetur nga një sërë aktivitetesh PR dhe partnerësh.

I gjithë aktiviteti i marketingut do të përforcohet nëpërmjet partneriteteve me linjat ajrore, Organizatat e Turizmit Shtetëror dhe Territor dhe partnerët kryesorë të shpërndarjes në tregun e Singaporit.

Tourism Australia po punon me një sërë partnerësh kryesorë të shpërndarjes për të maksimizuar mundësitë për të nxitur rezervimet dhe rimëkëmbjen për ekonominë e turizmit të goditur rëndë të Australisë. Partnerët përfshijnë Chan Brothers, UOB Travel, Dynasty Travel dhe CheapTickets.sg të cilët do të ofrojnë oferta taktike që synojnë stimulimin e udhëtimit në Australi nga Singapori. Tourism Australia është gjithashtu në partneritet me Klook.com për t’u ofruar Singaporianëve një sërë përvojash të mahnitshme udhëtimi që mund të rezervojnë para ose gjatë udhëtimit të tyre në Australi.

Tourism Australia po bashkëpunon gjithashtu me Singapore Airlines dhe Qantas për të mbështetur rimëkëmbjen e industrisë së linjave ajrore dhe rifillimin e shërbimeve në Australi në muajt e ardhshëm.

PROFILI I TREGUT

• Singapori është tregu i gjashtë më i madh burimor i Australisë për vizitat ndërkombëtare dhe i shtati më i vlefshëm për shpenzime.

• Nga 10.7 milionë Singaporianët që udhëtuan ndërkombëtarisht gjatë vitit 2019, 479,000 udhëtuan në Australi, duke përbërë 5 për qind të të gjithë mbërritjeve ndërkombëtare në Australi.

• 82% për qind e udhëtarëve të kohës së lirë në Singapor janë vizitorë të përsëritur në Australi, me 72% që e kanë vizituar vendin më shumë se dy herë. Ky njohje me Australinë është një forcë e madhe dhe një mundësi për të inkurajuar udhëtarët nga Singapori të eksplorojnë destinacione të reja dhe më pak të njohura australiane.

• Shpenzimet totale nga udhëtarët e Singaporit barazohen me 1.53 miliardë dollarë në vitin 2019, nga të cilat 837 milionë dollarë janë shpenzuar vetëm nga udhëtarët e kohës së lirë. Mesatarisht ata shpenzojnë 2624 dollarë për udhëtim dhe 269 dollarë për natë, tregu i dytë më i lartë pas SHBA.

• Udhëtarët e Singaporit kalojnë mesatarisht 8 netë pushime në Australi, nga të cilat 44% shpenzohen në zonat rajonale. (Anketa Ndërkombëtare e Vizitorëve YE Dhjetor 2019).

• 40% e vizitorëve nga Singapori në 2019 vizituan dy ose më shumë qytete ose rajone në Australi. Victoria ishte shteti më i vizituar i ndjekur nga WA, NSW, QLD (International Visitor Survey YE Dhjetor 2019)

• Burimet: Byroja Australiane e Statistikave; dhe Hulumtimi i Turizmit Australia, Anketa Ndërkombëtare e Vizitorëve në fund të dhjetorit 2019.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles