FSHATI SHËNGJERGJ

Fshati Shëngjergj

Fshati Shëngjergj i heshtur  pas malit  me peizazh të rrallë dhe reliev të larmishëm aq afër metropolit. Fshati Shëngjergj vetëm 35km larg Tiranës ka një reliev malor ku pika më e ulët është shtrati i lumit Erzen dhe pika më e lartë është Mali me Gropa. FSHATI SHËNGJERGJ është i pasur me burime të shumta ujore dhe liqene.Mendohet se në shekujt XII-XIV quhej “Tomadhe” ose “Tame Dea” – Perëndeshë e Burimeve Ujore “. Pas vitit 1600, mori emrin ” Shëngjergji. Faqja e dheut të saj ka një bukuri mahnitëse të tre shenjtëve: Shëngjergj, Shënmri e Shëngjin, tre fshatrat e kësaj krahine”. Kultura e punës kryesisht  bujqësore përbën një element evidentues I këtij fashti. Cdo shteg i zgjedhur të çon në peizazhe të ndryshëm. Diku shtegu vjen i ngushtë e pa hapësirë për kalime dyshe, diku është  fort i ndricuar nga dielli, e diku hija ka zënë mirë.

Fshati Shëngjergj eshte nje destiancion qe nuk duhet humbur.

Vizitoni Shengjergjin dhe nuk do beheni pishman per ate qe do shikoni atje.

Shengjergji tani eshte pjese e lagjeve te Tiranes ashtu sic eshte edhe Fshati Zall-Bastar.

Si të arrish në Shengjergj

• Largesia: 35 km larg Tiranës
• Koha: 1 orë minuta
• Drejtimi: Tiranë-Dajt

Çfarë të shohësh

• Kalaja
• Kulla e Xhamisë Shëngjergj
• Rrënojat e kalasë së Shëngjergjit
• Rrënojat e kullës së djegur
• Vendi I Tyrbes dhe varri I vjetër
• Xhamia e fshatit Urë
• Xhamia

Evente dhe Festa

DOMATE FEST

Cfarë të bësh dhe si të argëtohesh

• Piknik
• Mountains biking
• Rally
• Hiking
• Hipizëm

Ku mund të qëndrosh:

• Kampingje
• Bujtina e Avni Vishkurti

Ku mund të drekosh

• Selim Veli 0686418938
• Alfred Gjeci 0693379371
• Rodens Veli 0683034441
• Avni Vishkurti 0682638410
• Adrian Sina 0683069024

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,684FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles